Simona Ionescu / Redactor Șef

Proces. Profesoară judecată pentru relația cu un elev de 15 ani. Soțul chemat în instanță

Proces. Profesoară judecată pentru relația cu un elev de 15 ani. Soțul chemat în instanță
În Anglia, în comitatul Buckinghamshire, se judecă un proces în care o profesoară de 35 de ani ar fi avut o relație amoroasă cu un elev de 15 ani. Totul a ieșit la iveală după ce puștiu ar fi distribuit pe chat niște poze cu femeia.

Kandice Barber este căsătorită de 4 ani cu Daniel Barber. În 2018, mariajul lor a trecut printr-o perioadă mai dificilă. Atunci se spune că ar fi intervenit apropierea profesoarei Kandice de un elev de 15 ani și s-ar fi ajuns la întreținerea de raporturi sexuale.

Ea este acuzată că s-a întâlnit pentru sex cu un băiat, care în acel moment avea 15 ani, iar legea interzice o asemenea relație. Întâlnirile ar fi avut loc de trei ori, la sfârșitul anului 2018 – într-un câmp, în pădure și într-o mașină 4×4. Femeia este acuzată și că a trimis fotografii cu ea topless pe chat-ul elevului minor.

În timpul procesului, juriului i s-a spus că perechea Kandice și Daniel Barber s-a văzut rareori și a trecut printr-o „perioadă dură” în momentul presupusei nelegiuiri.

Asistenta socială Wendy Clarke, care a vizitat-o ​​pe Kandice Barber (foto) în mai multe rânduri, a declarat instanței: „ În relația ei era multă tensiune și un băiat îi acorda atenție”.

În ziua a patra a procesului lui Barber, curtea a aflat cum un prieten al băiatului îi arătase o fotografie cu profesoara goală fratelui său mai mare, „ca să râdă”. Ulterior i-a trimis poza și unui prieten de la școală, care a raportat-o, declanșând astfel ancheta.

Juriului i s-a arătat o depozțiție dată la poliție de un prieten apropiat al elevului, în care băiatul a spus: „Sunt 100% sigur că odată s-a întâmplat.

„S-au întâlnit după, dar nu sunt sigur dacă au făcut-o din nou după aceea.

„A vorbit despre ea parțial, ca și cum ar fi o fată normală. A fost cam neobișnuit, deoarece ea era de fapt profesor”.

„S-a simțit un pic vinovat pentru că, evident, era căsătorită. I-a spus că crede că este însărcinată. Aș spune că s-a simțit puțin rău din felul în care vorbea despre asta”.

Martorul a spus că băiatul de 15 ani este „amuzant, foarte sportiv, amabil, matur”. „I-am spus că dacă se află, ar putea avea probleme”.

Mai târziu, în interogatoriul cu avocatul apărării, băiatul a spus că i-a spus prietenului său apropiat că ar trebui să se abțină să le spună altora. „Așa va ieși urât, dacă le spui altora despre asta”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre