Simona Ionescu / Redactor Șef

Procesul momentului în România. Ce se întâmplă chiar acum cu o moștenire de milioane

Procesul momentului în România. Ce se întâmplă chiar acum cu o moștenire de milioane
O nouă răsturnare de situație în cazul procesului care a urmat morții soțului milionar al Oanei Cuzino, Yoav Shtern, s-a produs. După moartea ciudată a bărbatului a început lupta pentru avere, din partea rudelor.

Considerat unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, Yoav Shtern a fost şi un pasionat colecţionar de maşini și alte bunuri de lux. La moartea sa, garajul conținea un Porsche, un McLaren MP4-12 C şi un Rolls-Royce. S-a spus că numai ceasurile omului de afaceri ar fi valorat peste un milion de euro. Cât privește vila în care au locuit Oana Cuzino, Yoav Shtern și fiica lor, aceasta valora aproape trei milioane de euro.

Yoav Sthern, unul dintre cei mai bogați români

În vârstă de 70 de ani la momentul respectiv, Yoav Shtern a ajuns la Spitalul Elias în urmă cu un an și jumătate, după ce a suferit multiple leziuni craniene, în urma unui accident domestic, produs chiar în curtea imobilului unde locuia. Mai precis, acesta s-a dezechilibrat fiind urcat pe scară și a căzut pe spate, lovindu-se puternic la cap.

„La data de 18 aprilie (2022 – n.r.), în jurul orei 18:28, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că, în curtea unui imobil din comuna Snagov, un bărbat a căzut de pe scară și este inconștient. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din Snagov pentru activități din competență, iar, din primele verificări, au constatat faptul că un bărbat, în timp ce mergea cu spatele, în curtea imobilului unde locuiește, ar fi căzut într-un spațiu de aproximativ un metru, lângă o scară.

Yoav Sthern, fostul soț al Oanei Cuzino, a murit în aprilie, anul trecut, lăsând în urmă o moștenire de milioane de euro și multe bunuri de colecție

Bărbatul a fost transportat imediat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Polițiștii din Snagov efectuează verificări, pentru stabilirea situației de fapt și de drept și pentru luarea măsurilor legale care se impun”, se preciza în comunicatul poliției de la acea dată. De la Elias, milionarul a fost transferat în Israel, însă eforturile au fost în zadar, acesta decedând.

Oana Cuzino şi omul de afaceri Yoav Stern s-au căsătorit în anul 2002, an în care li s-a născut și fiica, Naomi. După 12 ani de căsnicie, ei au decis să se despartă. În august 2014 vedeta a depus cererea de divorţ, iar în septembrie, același an, prezentatoarea TV a fost dată în judecată de către soţul ei Yoav Stern, care a cerut partajul bunurilor comune.

Ce se întâmplă cu moștenirea de milioane în procesul momentului

Procesul momentului în România s-a întors de unde a plecat. Practic, într-un an, nu s-a întâmplat nimic în afară de faptul că dosarul s-a plimbat de la o instanță la alta. A trecut pe la trei ca să revină fix de unde a plecat. După ce s-a plimbat de la Judecătoria Buftea la Tribunalul Ilfov, apoi la Curtea de Apel București, fiindcă magistrații tot și-au declinat competența,  dosarul moștenirii milionarului Yoav Shtern, fostul soț al Oanei Cuzino, s-a întors la instanța unde a pornit totul.

Fiica Oanei Cuzino și a lui Yoav Stjhern are 21 de ani și este decisă să lupte pentru moștenirea lăsată în urmă de tatăl său decedat

Rudele milionarului Yoav Shtern au dat-o în judecată pe fiica acestuia, Naomi Sthern, rămasă în grija Oanei Cuzino, pentru avere, ocazie cu care fata a invocat faptul că procesul nu ar fi de competența instituției amintite. Magistrații de la Buftea i-au dat dreptate: „Admite excepţia de necompetenţă materială a Judecatoriei Buftea, invocată de pârâtă. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Ilfov. Fără cale de atac”.

Ulterior, Tribunalul Ilfov a ajuns la concluzia că nici această nu ar trebui să se judece procesul: „Admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Ilfov. Declină competenţa de soluţionare a cererii în favoarea Judecătoriei Buftea. Constată ivit conflictul negativ de competenţă. Suspendă judecarea cauzei şi înaintează dosarul către Curtea de Apel Bucureşti în vederea soluţionării conflictului negativ de competenţă. Fără cale de atac”.

Zilele trecute însă, Curtea de Apel a hotărât: „Stabileşte competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Judecătoriei Buftea. Definitivă”. Așa că dosarul se întoarce fix de unde a plecat, la Buftea, unde magistrații susțineau că nu ar fi de competența lor, iar acum vor trebui să înceapă să judece cauza efectiv.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre