Simona Ionescu / Redactor Șef

Procesul Rețeaua Epstein. Ce a găsit FBI în casa pedofilului și care era adevărata lui relație cu Ghislaine Maxwell

Procesul Rețeaua Epstein. Ce a găsit FBI în casa pedofilului și care era adevărata lui relație cu Ghislaine Maxwell
Procesul lui Ghislaine Maxwell, acuzată de trafic de persoane și abuz sexual, inclusiv asupra unor minore, pune sub lupă relația ei cu miliardarul pedofil Jeffrey Epstein. Acesta ar fi trebuit judecat pentru aceleași capete de acuzare, însă s-a sinucis, în arest, la scurt timp după ce a fost reținut, în 2019.

Analistul FBI Kimberly Meder a identificat  mai multe fotografii găsite de FBI în timpul unei percheziții din 2019 la conacul lui Epstein din Manhattan. Ea a depus mărturie în proces în legătură cu 19 fotografii cu Epstein și Maxwell găsite pe CD-uri în casa din Manhattan. În timpul interogatoriului, Meder a spus că nu știe dacă imaginile au fost modificate.

Natura relației dintre Maxwell și Epstein a fost pusă sub semnul întrebării de-a lungul procesului lui Maxwell, procurorii descriindu-i drept „parteneri în crimă”, în timp ce alții au mărturisit că păreau a fi un cuplu sau ca având o relație de afaceri, scrie Daily Mail.

Ghislaine și Maxwell, „parteneri la crimă”

Într-o fotografie, perechea apare sărutându-se. Acea fotografie o înfățișa pe Maxwell cu brațele înfășurate în jurul lui Epstein în timp ce se sărutau cu pasiune. Poza fusese surprinsă la conacul lui Epstein din Palm Beach.

Există și alte fotografii romantice. În alta, cei doi stau foarte apropiați pe banca de lemn de pe terasa cabanei Reginei Elisabeta II a Marii Britanii, femeia având mâna pe genunchiul pedofilului. Într-o altă fotografie, cei doi apar din nou foarte apropiați, pe o motocicletă.

Ce fel de cuplu formau Ghislaine Maxwell și pedofilul Epstein

Instanța l-a audiat și pe analistul IT de la FBI, Stephen Flatley, care a discutat cu juriul despre hard disk-urile confiscate în timpul raidului FBI din 2019.

Un document Word a fost creat în octombrie 2002 de Maxwell pe un hard disk pentru un computer care a fost înregistrat pe numele ei. Documentul spunea: „Jeffrey și Ghislaine sunt împreună, un cuplu, în ultimii 11 ani. Spre deosebire de ceea ce cred oamenii, sunt rar despărțiți. Îi văd mereu împreună. Ghislaine este foarte inteligentă și o companie grozavă, cu un zâmbet mereu prezent și un râs contagios.”

Documentul mai spunea că Maxwell și Epstein „au multe în comun și se distrează foarte mult împreună”, adăugând că amândoi aveau „minți curioase”. „Jeffrey și Ghislaine se completează foarte bine și nu mi-i pot imagina unul fără celălalt. Pe lângă faptul că sunt parteneri grozavi, sunt și cei mai buni prieteni”, mai era notat în curiosul document Word.

Ghislaine Maxwell îi angaja iubitului pedofil minore pentru „masaj”

Un alt document Word de pe același hard disk, creat tot de Maxwell, a fost un anunț pe care l-a scris în septembrie 2001. Acesta a fost plasat în presa locală, căutând maseoze.  Așa cum s-a arătat în timpul procesului, multe din tinerele racolate de Ghislaine Maxwell erau atrase sub pretextul de a-i face masaj „terapeutic” lui Epstein.

În articolele anterioare despre proces am arătat că Ghislaine Maxwell alegea tinere minore,  de 14 – 17 ani, care mai apoi erau plătite inclusiv pentru a întreține relații sexuale cu miliardarul. Cele care făceau masaj, trebuiau să se asigure că sunt cu „finalizare”, altfel, Ghislaine era nemulțumită și le reproșa lipsa de calitate a muncii prestate. Din depozițiile victimelor, rezultă că la aceste întâlniri, uneori participa și Maxwell, dar și că existau chiar și trei runde de „masaj” într-o zi.

De asemenea, una din victime a relatat că a văzut o fotografie cu aceasta dezbrăcată și însărcinată, lucru pe care l-a întărit atunci când avocatul lui Ghislaine Maxwell i-a cerut detalii. Pe de altă parte, Ghislaine Maxwell a spus, când a fost audiată despre relația ei cu pedofilul Epstein, că i-a fost acestuia iubită, și apoi angajată.

Sursa foto: Daily Mail / Government Exhibit

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre