Un caz șocant a avut loc la o școală din Marea Britanie. O profesoară nu a acceptat să trateze în școală o elevă de doar 8 ani ca fiind băiat, astfel că a fost concediată de directoare. Hannah, așa cum este numită generic din motive de confidențialitate, a povestit totul pentru Daily Mail, prilej cu care și-a arătat și îngrijorarea față de un curent care ia amploare pe zi ce trece.
Totul a început când profesoara Hannah a fost chemată în biroul directoarei și instruită să trateze o fetiță de doar 8 ani ca pe un băiat. Aceasta ar fi fost dorința elevei, care a spus că vrea să își schimbe sexul sub îndrumarea controversatei organizații LGBT Stonewall din Marea Britanie.
Printre altele, eleva a primit liber să folosească toaleta băieților
Fetița, susținută de părinți, a fost autorizată să poarte uniformă de băiat și să folosească toaletele și vestiarele băieților. De asemenea, i s-a stabilit un nume de băiat și s-a încercat și ținerea sub secret a schimbării de gen față de colegii de clasă, lucru ce s-a dovedit inutil, conform sursei citate.
Tulburată de situație, profesoara a susținut că aceasta este o problemă de protecție a copilului, considerând că pune în pericol copilul și alți elevi pe termen scurt și lung. Astfel, Hannah a refuzat să se conformeze situației, fapt ce i-a atras concedierea.
Copiii, încurajați de profesori să creadă că sunt în ”corpul greșit”
Hanna și-a manifestat îngrijorarea, pe bună dreptate, față de ceea ce consideră a fi încălcarea ”dreptului unui copil de a crește”, numind situația drept ”devastatoare”.
Ea a adăugat că acestor copii li se oferă sprijin de către profesori și școli pentru a crede că sunt în „corpul greșit”. Profesoara a deschis și un proces împotriva școlii primare și a Consiliului Județean Nottinghamshire, pentru concedierea injustă care s-a petrecut în 2022.
Profesoara ar putea să nu mai poată profesa vreodată
Procesul începe la Nottingham săptămâna aceasta, marți. Profesoara Hannah a spus că concedierea ei, pentru simpla dorință de a proteja copiii vulnerabili de daune emoționale, i-a distrus viața și a lăsat-o cu perspectiva de a nu mai putea preda niciodată. Aceasta lucra de cinci ani la școală și dosarul ei era imaculat. Dar a observat cu dezamăgire cum „educația a devenit tot mai politizată”.
În 2021, școala a adoptat metode de formare concepute de ong-ul Stonewall, care îndeamnă profesorii să „elimine orice limbaj inutil de gen din clasă”.
Curentul trans, un pericol real pentru bunăstarea copiilor
Hannah crede că toxicitatea ce înconjoară dezbaterea transgender a creat un climat de frică în școli. „Nimeni nu este pregătit să vorbească sau să conteste deciziile luate fără discuție, fără analiză”, a spus ea.
”Profesorii sunt intimidați să nu pună întrebări despre politicile de afirmare a curentului trans, când dovezile arată că rezultatul real este să pună în pericol serios bunăstarea copiilor. Sunt hotărâtă să urmăresc justiția.”
Părinții din comunitate sunt revoltați
Hannah lucrează acum într-un magazin de sandvișuri „unde suntem mai liberi și capabili să discutăm aceste probleme”.
Andrea Williams, director executiv al Christian Legal Centre, care o susține pe Hannah, a spus: ”Timp de ani de zile, părinții și profesorii care au ridicat preocupări de protecție asupra acestor probleme au fost ignorați și necrezuți.”
Părinții din comunitate, precum și internauții, sunt revoltați de situație. S-au înregistrat vreo 200 de comentarii la articol. Se cere chiar o grevă a profesorilor, dar și sunt condamnate ong-urile care promovează această politică de gen în rândul majoritarilor: ”Sunt 100% pentru o grevă a profesorilor. De obicei sunt împotrivă, dar în cazul acesta e necesar”, ”Profesoara merită o medalie, nu o concediere”, ”Mulțumim, doamna profesoară, oamenii ca dumneavoastră salvează copiii”, au fost doar câteva dintre comentariile celor din comunitate.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook