Potrivit presei locale, profesoara, care era beată a ajuns la cursuri, dar când să urce scările, licoarea lui Bachus a împiedicat-o și a căzut la intrarea în unitatea de învățământ, peste mașinile din parcare.
Incidentul halucinant al profesoarei care s-a îmbătat a avut loc în urmă cu zece zile. Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța, femeia nu e la prima abatere de acest fel. Cu câțiva ani în urmă, s-a mai făcut de râs, iar soțul a venit să o ia chiar din biroul directoarei.
„Și la începutul anului trecut, a venit într-o stare specială, apoi a intrat imediat în concediu”
„Cunosc situația. Doamna profesor, care este de mulți ani în învățământ, cotată ca fiind un profesor foarte bun, a venit într-o stare specială. A fost condusă în biroul doamnei director, iar soțul acesteia a venit și a luat-o. Nu e prima oară când vine într-o stare specială. Și la începutul anului trecut, a venit într-o stare specială, apoi a intrat imediat în concediu… a revenit în august 2023.
Vom face verificări, să ne asigurăm că unitatea de învățământ cu care doamna profesor are contract, să ia măsurile legale care se impun”, au transmis reprezentanții ISJ Constanța pentru Jurnalul de Constanța.
Profesoara este acum cercetată disciplinar
Sorin Mihai, inspectorul general al ISJ Constanța susține că a luat notă de comportamentul profesoarei de limba și literatura română, care acum va fi cercetată disciplinar. Aceasta poate avea salariul scăzut, dar i se poate desface și contractul de muncă.
„Noi am monitorizat situația. S-a întrunit comisia, este în analiză. Legat de sancțiuni sunt cele precizate în legea învățământului preuniversitar și, din ce știu eu, sunt aceleași ca și în legea educației naționale, care s-a abrogat pe 3 septembrie. Pleacă de la mustrare, de la diminuarea salariului pe o perioadă limitată și se poate merge până la desfacerea contractului de muncă.
Dar asta este la aprecierea comisiei și mai ales la aprecierea consiliului de administrație al unității de învățământ, în funcție de ce pot să probeze, de audierea cadrului didactic”, a declarat Sorin Mihai, inspectorul general al ISJ Constanța.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook