Simona Ionescu / Redactor Șef

Profeția cruntă a musulmanilor

Profeția cruntă a musulmanilor
Dacă mulți creștini au devenit interesați de profețiile sfinților și ale înainte-văzătorilor din cauza pandemiei Covid-19, musulmanii sunt mult mai atașați de tradiția lor religioasă.

Nu e vorba numai de Coran, ci și de spusele profetului Mahommed (numite hadith) care conțin și profeția referitoare la al doisprăzecelea imam (Mahdi) și la a doua venire a Fiului Mariei (Iisus Hristos), scrie evz.ro.

Profeția cruntă a musulmanilor

Potrivit unor spuse ale profetului Mohammed (consemnate chiar după mulți ani de la moartea sa), Apocalipsa va veni în mai multe etape.

În prima dintre ele, lumea se va umple de nedreptate, iar musulmanii vor fi oprimați. Apoi vor apărea doi salvatori: „cel așteptat” sau Mahdi, un calif aflat sub comandă divină, care îi va uni pe musulmani și îi va face extrem de puternici, și un profet din  trecut, care se va întoarce pe pământ pentru a-l susține pe Mahdi și a învinge răul. Acest profet nu este Mahomed, ci Iisus, numit în Coran și Mesia sau „Cuvântul lui Dumnezeu”, scrie evz.ro.

Profeția musulmanilor „Fiul Mariei va coborî printre voi”

Chiar dacă profeția musulmană vorbește despre Iisus, nu reprezintă o recunoaștere a credinței creștine. Hadith-ul cel mai des citat de învățații musulmani spune: „Fiul Mariei (Iisus) va coborî în curând printre voi ca un conducător drept, va sparge crucea și va ucide porcii”.

Interpretarea obișnuită dată acestor cuvinte este că, atunci când Iisus se va întoarce, va pune capăt creștinismului, simbolizat de cruce, și va restabili legile care interzic credinciosului să mănănce carne de porc, legi pe care creștinii le-au abandonat cu mult timp în urmă, dar pe care evreii și musulmanii încă le respectă.

O nouă ordine în întreaga lume

În tradiția islamică, Mahdi și Isa (Iisus) îl vor  învinge pe Al-Masih ad-Dajjal (”Falsul Mesia ”sau Anticrist) în marea bătălie care se va purta în Siria. Apoi, Mahdi va domni asupra musulmanilor, restabilind dreptatea, înainte de Sfârșitul Lumii. Domnia lui Mahdi va dura, conform diferitelor scrieri islamice, 6, 7 sau 9 ani.

Potrivit uneia dintre cele mai răspândite credințe din lumea musulmană despre Mahdi, după victoria asupra celor 80 de steaguri ale dușmanilor în bătălia de la Dabiq, acesta va face la fel ca profetul, distrugând ritualurile perioadei de neștiință. Va aduce o nouă ordine, o nouă carte, o nouă legislație și o nouă tradiție.

Alte religii, de asemenea abandonate și distorsionate, vor fi restaurate în adevărul și puritatea lor de puterea lui Mahdi.

Mahdi va pregăti lumea pentru Judecata de Apoi și Înviere. Bătălia Mahdi va marca victoria finală a „drept-credincioșilor” împotriva „infidelilor”  și va  întrona domnia universală și finală a „religiei” imamilor.

Adepții Mahdi vor guverna totul

Adepții Mahdi vor fi trimiși în diverse locuri de pe pământ, unde vor guverna totul, chiar și păsările și fiarele sălbatice le vor fi subordinate, scrie evz.ro. Tuturor credincioșilor care se alătură armatei lui Mahdi li se vor da puteri miraculoase speciale. Pentru deciziile care vor fi dificil de luat, vor primi instrucțiuni și direcții din partea Imamului, care va scrie pe palmele mâinilor. Vor avea nevoie doar să urmărească, apoi să urmeze instrucțiunile.

Mahdi va proteja știința și cunoștințele superioare și le va folosi. Controlul său va fi complet. El va aprecia cunoștințele superioare și îl va folosi întotdeauna cu respect. Mintea lui va fi ferită de dorința de a face rău umanității.

Deși originea acestei profeții se pierde în negura timpului, credința în Mahdi este și astăzi extrem de puternică în lumea musulmană, atât în rândul suniților, cât și al șiiților. Steagurile negre ale ISIS, dar și regimul teocratic din Iran stau mărturie în acest sens. Sursa: evz.ro


Marcel Pavel și Mircea Dinescu gătesc și iau masa împreună. Ce credeau unul despre altul

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre