Simona Ionescu / Redactor Șef

Profeția profesorului Roubini: urmează „mama tuturor crizelor”. Ce ne așteaptă în perioada următoare

Profeția profesorului Roubini: urmează „mama tuturor crizelor”. Ce ne așteaptă în perioada următoare
Cunoscutul analist american a făcut recent o cutremurătoare: „mama tuturor crizelor“ este ceea ce urmează, din punct de vedere economic și social. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu speră să nu se adeverească.

Cunoscutul analist american Nouriel Roubini  a anticipat criza izbucnită în 2007-2008. Acum el spune că urmează „mama tuturor crizelor“. Și mai spune că băncile centrale şi guvernele lumii pregătesc scena pentru criza prevăzută de el.

La ultima întâlnire cu presa a guvernatorului BNR, acesta a fost întrebat ce impact ar resimţi economia românească, după ce actuala criză se va fi stins, dacă se va adeveri profeţia cunoscutului analist american Nouriel Roubini.  Răspunsul dat a fost simplu: „Sper să nu se adeverească!”, a spus Mugur Isărescu, conform ZF.ro.

„Mama tuturor crizelor”. Ce ne așteaptă în perioada următoare

Ieri, INS a publicat cele mai recente cifre privind creșterea inflației în România. Aceasta a pornit de la 2,06 în decembrie 2020, când mai deţineam cea mai bună poziţie din Uniunea Europeană. De atunci, lunar, a crescut. Rata  comunicată ieri a fost de 3,94 la sută. Una din explicații este inflaţia făcută de perpetuarea unui viciu. Mai precis, țigările s-au scumpit cu 7,03 la sută. Iar ţigările au  pondere mare în coşul de consum al populației.

Cifrele arată că în gospodăriile României cheltuielile pentru alcool şi pentru tutun sunt mai mari decât cele pentru îmbrăcăminte şi  încălţăminte laolaltă. Se adaugă aici scumpirea combustibililor cu 11,75 la sută şi a energiei electrice cu 16,97 la sută. Această situație ar putea fi urmată, în lunile viitoare de o extindere a scumpirilor și asupra altor bunuri și servicii.

Iată cum Jennifer Lopez și Ben Affleck își împrietenesc copiii din căsniciile anterioare

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre