Filmările au început deja, chef Scărlătescu, chef Bontea și Chef Dumitrescu sunt plini de emoții, dar o altă provocare MasterChef 2024 le-a dat de gândit. Ei au fost convocați să „transforme” ad-hoc fiecare jucător de la echipa națională de fotbal a României într-un fel de mâncare.
După cum știți, marți, România a fost eliminată de la EURO 2024, după 0 – 3 cu Olanda, în optimile de finală ale competiției din Germania. Naționala României are acum o pauză, până în septembrie, când va începe din nou perioada dificilă pentru „Tricolori”.
România va juca în Liga Națiunilor, iar ulterior, vor urma preliminariile pentru Cupa Mondială din 2026. La Liga Națiunilor, România face parte din Grupa 2 a Ligii C, alături de Kosovo, Cipru și Lituania. Primul meci va fi pe 6 septembrie, cu Kosovo, urmat de meciul cu Cipru, trei zile mai târziu. Alte două meciuri vor avea loc în octombrie și noiembrie.
După încheierea Ligii Națiunilor, în decembrie 2025, va avea loc tragerea la sorți a grupelor de calificare pentru Cupa Mondială din 2026. Meciurile din preliminarii vor începe pe 21 martie 2025 și se vor încheia pe 18 noiembrie același an.
Ce mâncare ar fi fiecare jucător din echipa națională
Cei trei jurați de la MasterChef 2024 au fost provocați să spună ce mâncare ar fi fiecare jucător important din echipa națională. Chef Cătălin Scărlătescu, chef Sorin Bontea și chef Florin Dumitrescu nu au ezitat și au dat răspunsurile imediat.
Chef Sorin Bontea a spus cum îl vede pe Ianis Hagi dacă ar fi o farfurie cu mâncare: „Terină de foie gras cu dulceață de smochine”. Colegul său de platou, chef Florin Dumitrescu l-a „gătit” pe Denis Alibec. „Ceva mai jucăuș – creveți cu sos de unt și usturoi și cu foccacia”, a fost răspunsul îndrăgitului bucătar. Nu în ultimul rând, chef Cătălin Scărlătescu l-a transformat pe Moldovan în mâncare. A ales un desert. „Tiramisu, că ăsta-i dulce”, a spus iubitul actriței Doina Teodoru.
Chef Sorin Bontea îl vede pe Denis Man ca un „chilli con carne”. Iar Răzvan Marin este gulaș. „Un gulaș din ăla, iute, super spicy”, este de părere chef Florin Dumitrescu. Pus pe deserturi, chef Cătălin Scărlătescu îl vede pe Niță sub forma celei mai cunoscute tarte din lume: „tartă Tatin. I love Niță”, a pus bucătarul.
Drăgușin este, în viziunea lui Bontea, „Rib eye (n.r. – antricot), cu sos de piper verde și cartof copt”. „O tartă gustoasă de vanilie, umplută cu afine proaspete și dulceață de afine. Părul este foarte important aici”, a glumit Dumitrescu despre Rațiu. Pentru Pușcaș, alegerea lui chef Scărlătescu este Haxe (n.r. – ciolan) „că suntem în Germania”, după cum a spus.
Sursa foto: Facebook / Echipa Națională de Fotbal a României
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook