Simona Ionescu / Redactor Șef

Proxeneta Ghislaine Maxwell din rețeaua Epstein a devenit mare sportivă în pușcărie

Proxeneta Ghislaine Maxwell din rețeaua Epstein a devenit mare sportivă în pușcărie
Ghislaine Maxwell, fosta iubită a miliardarului Jeffrey Epstein a fost găsită vinovată de o serie întreagă de infracțiuni sexuale, la finele anului 2021, de un tribunal din New York în special de trafic cu fete minore între 1994 şi 2004. Fosta iubită a miliardarului pedofil Jeffrey Epstein fusese arestată cu un an înainte, iar acum speră să scape de pușcărie.

În timp ce așteaptă să îi fie judecată apelul, proxeneta Ghislaine Maxwell a devenit mare sportivă în pușcărie. Așa cum știți, ea a fost arestată la 2 iulie 2020 și a fost acuzată în mai multe plângeri de faptul că a procurat fete (minore) pentru iubitul ei, Jeffrey Epstein, de care acesta dispunea în locațiile sale de lux exclusiviste. Maxwell, în vârstă de 62 de ani, ispășește o pedeapsă de 20 de ani pentru trafic sexual.

Aproape de mijlocul lunii viitoare, cazul ei va apărea în fața judecătorului, în apelul pe care l-a formulat. Până atunci, își ocupă timpul petrecut după gratii făcând sport.

Ghislaine Maxwell a devenit mare sportivă în pușcărie

Ghislaine Maxwell a fost fotografiată recent alergând în spatele gardului cu sârmă ghimpată din Florida. Conform Page Six, britanica s-a antrenat serios și a participat la semi maratonul organizat de închisoarea în care se află încarcerată.

Ghislaine Maxwell a fpcut apel la condamnarea sa și speră să scape de pușcărie

Cursa de la instituția corecțională federală din Tallahassee, înconjurată de sârmă ghimpată, a inclus 19 deținuți care au alergat de 52 de ori în jurul pistei închisorii pentru a acoperi cei 21 km ai semi maratonului. Printre aceștia s-a aflat și proxeneta Ghislaine Maxwell, despre care, în final, nu se știe dacă a ajuns sau nu pe podium, la finalul cursei.

Avocatul ei, Arthur Aidala, a transmis către Page Six că instituția a organizat evenimentul, deoarece „una dintre sarcinile penitenciarului este să-l facă locuibil”. Pe lângă alergare, avocatul a mai dezvăluit că Ghislaine Maxwell face, de asemenea, „yoga și Pilates” în închisoare, în timp ce se pregătește pentru apelul ei programat pe 12 martie.

Proxeneta speră că va fi achitată: „Își cunoaște cazul”

Avocatul apărării a mai declarat despre clienta sa: „Arăta grozav, chiar arată. De obicei, clienții mei care sunt încarcerați pentru o perioadă lungă de timp câștigă multă greutate … Dieta lor în închisoare este cu carbohidrații primari”. Însă nu este cazul fostei iubite a pedofilului proxenet Jeffrey Epstein. Aceasta se preocupă intens să își mențină silueta și face sport. Altfel, britanica se plânge de condițiile de detenție, chiar dacă nu este încarcerată într-o închisoare de maximă securitate.

„Chiar și ca vizitator, să mergi la închisoare este terifiant. (…) E izolat, e sârmă ghimpată peste tot, știi că e un loc de unde nu pleci”, a mai spus Aidala, care s-a întâlnit recent cu Maxwell timp de șase ore pentru a discuta despre apelul ei. Dar Maxwell – care a fost condamnat infam în 2021 pentru recrutarea și îngrijirea femeilor tinere pentru a fi agresate sexual de Jeffrey Epstein – speră de fapt să plece.

Penitenciarul din Florida unde este încarcerată Ghislaine Maxwell este complet izolat (Sursa foto: Podco.com)

Ea a sosit la întâlnirea cu Aidala cu un teanc de documente de peste jumătate d emtru înălțime, a mai relatat avocatul. „Își cunoaște cazul pe dinăuntru și pe dinafară… Știe toate transcrierile, moțiunile… Ea este concentrată cu precizie de laser pe apel”. Maxwell nu va fi prezentă la audierea sa din martie în fața Curții de Apel a SUA. Sesiunea va dura doar aproximativ o jumătate de oră, când trei judecători vor asculta argumentele echipei sale  juridice cu privire la motivul pentru care cred că cazul ei ar trebui abandonat, spunând că nu a avut parte de un proces echitabil.

Translator pentru colegele de detenție

Între timp, fiica educată la Oxford a regretatului mogul al presei Robert Maxwell ajută, constant, femeile din închisoare care au fost mai puțin norocoase, spune avocatul ei.

„Vorbește patru sau cinci limbi, a subliniat Aidala.  Deoarece multe femei din închisoare vorbesc doar spaniolă, Ghislaine Maxwell a devenit „un interpret, ajutându-le să-și citească documentele de la instanță”. „Este în mod clar foarte populară, în mod clar foarte utilă. S-a adaptat și profită din plin de o situație oribilă”, a mai punctat avocatul.

Se pare că ea și-a scris, de asemenea, biografia, în timp ce era închisă, despre care crede că îi va curăța numele, când va fi publicată, au dezvăluit surse.

Ghislaine Maxwell și-a scris biografia

În 2019, Jeffrey Epstein s-a sinucis într-o celulă de închisoare din Manhattan în timp ce aștepta procesul pentru acuzații de trafic sexual. Maxwell a reapărut pe prima pagină a ziarelor la începutul lunii ianuarie, când o serie de documente au fost republicate fără anonimizări, într-un caz de defăimare vechi, soluționat de atunci, adus de acuzatoarea lui Epstein, Virginia Roberts Giuffre.

Documentele instanței au demascat o serie de persoane care aveau legături cu Epstein, dar ale căror nume nu au fost dezvăluite anterior în acest caz. Aidala a declarat că clienta sa consideră că este nedrept faptul că dintre toți cei implicați în afacerile ilegale ale lui Epstein, singura care s-a confruntat cu consecințe să fie ea însăși, o femeie. El a mai arătat că britanica „a fost supusă unor condiții inumane” atunci când a fost încarcerată în New York City înainte de a fi condamnată și trimisă la închisoarea din Florida.

Sursa foto: Instagram, Pondo.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre