În a doua parte a zilei de luni, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a comunicat prima decizie în investigarea sportivei din România. Cazul Simonei Halep a ajuns pe masa judecătorilor după ce românca a fost suspendată în primă instanță patru ani, pentru consum de Roxadustat, substanță, cu care, cum s-a dovedit, era contaminat un anume supliment alimentar ce i-a fost administrat de antrenorul său. Acesta se numește Schinoussa Keto MCT.
Simona Halep a aflat acum că mai are de așteptat până ce va fi comunicat, oficial, un verdict în cazul său de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
TAS, prima decizie comunicată în investigarea sportivei
Într-un comunicat de presă, TAS a anunțat că dosarul Simonei Halep încă este în judecare. Astfel, mai durează până ce se va da verdictul. Și, mai mult, nu poate fi anticipată o dată în care verdictul va fi comunicat. „În prezent, completul de arbitraj deliberează și pregătește hotărârea arbitrală care conține decizia sa. La momentul redactării, nu este posibilă indicarea unei date pentru notificarea sentinței arbitrale către părți”, a transmis TAS, potrivit media sportivă.
Așa cum a declarat, Simona Halep speră că suspendarea îi va fi redusă semnificativ pentru a putea reveni pe teren. Amintim că românca și-a început perioada de suspendare din octombrie 2022, ea ispășind, astfel, deja un an și jumătate din suspendarea de patru ani.
Cum se apără în fața Tribunalului Simona Halep
Simona Halep ar fi depus în instanță probe care atestă cum firma producătoare a suplimentelor nutritive a mințit în legătură cu ingredientele folosite la prepararea acestora. „Pârâtul a făcut următoarele garanții pentru conținutul și ingredientele Schinoussa MCT: a garantat în mod expres că „sursele noastre sunt peptide de colagen marin hidrolizat prins în Oceanul Pacific,
pentru a asigura o sursă curată și prietenoasă cu mediul înconjurător”, dar de fapt Keto MCT conținea ingrediente chinezești de origine necunoscută, dar și Roxadustat (n.r. conform doar părții care o apără pe jucătoare), care nu era menționat pe eticheta produsului“, scrie în plângerea depusă la tribunalul din New York de avocații Simonei Halep.
Se pare că firma canadiană care produce suplimentul a folosit ingrediente aduse din China în loc de cele „prinse în Pacific”. Iar pedeapsa, în acest caz, ar fi echivalentă, în acest caz, cu o „tragere de urechi”, incomparabilă față de despăgubirea de 10 milioane de euro cerută de avocații româncei.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook