Simona Ionescu / Redactor Șef

Quentin Tarantino, mare regizor, se retrage. Mai face un singur film

Quentin Tarantino, mare regizor, se retrage. Mai face un singur film
Quentin Tarantino confirmă că următorul său film va fi ultimul. „Este timpul să încheiem spectacolul”, a anunțat celebrul regizor.

Quentin Tarantino, care a regizat nouă filme de sine stătătoare, a declarat de mai mult timp că intenționează să regizeze doar 10 filme în cariera sa, care se întinde deja pe o perioadă 30 de ani. zilele trecute, într-un interviu pe care l-a acordat lui Chris Wallace de la CNN, longevivul cineast a confirmat că următorul său film va fi ultimul. „O fac de mult timp; o fac de 30 de ani. Și este timpul să închei spectacolul, a declarat Tarantino, în vârstă de 59 de ani. Sunt un entertainer. Vreau să vă las cu dorința de mai mult”.

Nouă filme de sine stătătoare și două premii Oscar

Tarantino și-a început cariera de regizor pe marele ecran cu filmul Reservoir Dogs din 1992, iar cel mai recent film al său a fost Once Upon a Time in Hollywood din 2019. Acesta a obținut 10 nominalizări la premiile Oscar 2020. Celebrul regizor a câștigat două premii Oscar pentru scenariu: pentru Pulp Fiction (1994) și Django Unchained (2012), pe care le-a regizat de asemenea.

Restul lungmetrajelor sale regizate de sine stătător includ Jackie Brown (1997), Kill Bill: Volumul 1 (2003), Kill Bill: Volume 2 (2004), Inglourious Basterds (2009) și The Hateful Eight (2015).

Quentin Tarantino explică faptul a ajuns la „capătul drumului” cu realizarea de filme: „Am dat tot ce am avut” și că nu vrea să ajungă să facă filme mai slabe. „Nu vreau să devin acest bătrân care nu mai este la curent cu nimic când, deja, mă simt un pic ca un bătrân care nu mai este la curent cu nimic când vine vorba de filmele actuale care sunt lansate acum. Și asta se întâmplă – exact asta se întâmplă”, a adăugat el.

Urmează al zecelea film, apoi va scrie cărți și teatru

Totuși, va face un al zecelea film. Încă nu știe despre ce va fi vorba. „Nu știu, deloc, pentru că nici nu mă grăbesc foarte tare să fac ultimul meu film. În momentul de față, nici măcar nu știu ce este un film – este ceva ce rulează pe Netflix? Este ceva care rulează pe Amazon și pe care oamenii îl urmăresc pe canapeaua lor cu soția sau soțul lor? Este asta un film?

Pentru că ultimul meu film a fost lansat în 3.000 de cinematografe și a rulat în toată lumea timp de câteva luni. Ultimele filme ale celor mai mulți regizori sunt foarte nașpa. Poate că nu ar trebui să mai fac un alt film. Pentru că aș putea fi foarte fericit dacă aș lăsa microfonul jos”, a spus el, în parte.

Quentin Tarantino a mărturisit și ce vrea să facă în continuare după ce o va fi încheiat cu filmele. „Mă văd scriind cărți și începând să scriu teatru. Așa că voi fi în continuare creativ”, a declarat el pentru GQ Australia.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre