Simona Ionescu / Redactor Șef

Raluca Turcan anunță marea reformă. Cu cât vor crește pensiile din ianuarie 2022

Raluca Turcan anunță marea reformă. Cu cât vor crește pensiile din ianuarie 2022
Potrivit Ralucăi Turcan, s-au făcut primii pași pentru reformarea sistemului de pensii. Ce se va întâmpla de la anul.

Raluca Turcan lucrează de zor pentru majorarea pensiei medii. Politicianul anunță majorări de pensii începând de anul viitor.

Raluca Turcan anunță marea reformă. Cu cât vor crește pensiile din ianuarie 2022

Potrivit ministrului interimar al Muncii, Raluca Turcan, pensiile românilor vor crește începând cu 1 ianuarie 2022. Este o decizie care îi bucură enorm pe pensionari, mai ales că prețul la alimente și utilităților a sărit din nou. Turcan spune că bunicii vor primi o pensie majorată cu cel puțin șapte procente.

”Cel mai important lucru este că de la 1 ianuarie 2022 pensiile din România vor fi indexate. Pensiile cresc anul viitor cu cel puțin șapte procente.”, a spus Raluca Turcan, pentru România TV.

Vrea mai multe investiții

Pe de altă parte, Raluca Turcan susține că pentru reformarea sistemului de pensii și asistență socială, dar și pentru mai multe locuri de muncă soluția o constituie atragerea de investiții.

„Sistemul de pensii, salarizarea în sectorul public și asistența socială sunt domenii care au avut profund de suferit în ultimii 30 de ani, iar pentru a oferi soluții credibile de reformă a acestor trei sisteme avem nevoie să atragem investiții, să creștem ocuparea și să avem locuri de muncă mai bine plătite.

La nivel național, avem astăzi 120.000 noi locuri de muncă de la începutul anului și până acum. Iar în județul Brăila s-au înregistrat, în aceeași perioadă, 175 noi angajatori și 800 de noi locuri de muncă. Pe de altă parte, în acest județ numărul pensionarilor îl depășește cu 20.000 pe cel al persoanelor active.

Ceea ce arată probleme de sustenabilitate și deficit atât în forța de muncă pe care o găsesc angajatorii, cât și în locurile de muncă pe care le pot crea. Există însă perspective de dezvoltare și, din acest punct de vedere, o politică locală de deschidere către investiții este vitală.”, a scris Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

Sursă foto: capital

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre