Ramona Bădescu, amintire dulce de familie. Secretul celei mai bune rețete de vișinată

Ramona Bădescu ține foarte mult la valorile familiei și le-a făcut un dar prețios fanilor săi. Iată cât de simplă, dar și delicioasă este rețeta de vișinată, un adevărat dar al familiei artistei.
Ramona Bădescu adoră să pregătească vișinată de casă și să folosească vișinele cu succes în toate dulciurile pentru care e atât de apreciată de familie și prieteni. Și pentru ca licoarea să fie și mai sănătoasă, vedeta are și un mic secret: zahărul de cocos.
„Voi faceți vișinată? Eu prefer să o fac în casă, dra nu pentru băutura în sine, ci pentru vișinele pe care le folosesc în toate dulciurile pe care eu le fac.
Pentru un gust și mai bun, introduc și niște cireșe cărnoase care dau un gust extraordinar preparatului atunci când se amestecă. Acesta se amestecă cu zahăr de cocos, ăsta e un mic secret al meu, ca să fie o vișinată mai sănătoasă”, a mărturisit Ramona Bădescu.
Vișinele, fructele roșii-acrișoare atât de mult iubite și zahărul de cocos, un îndulcitor natural tot mai popular, formează o pereche minunată care combină gustul cu beneficiile pentru sănătate.
Fie că sunt consumate proaspete, uscate, sub formă de suc sau în rețete tradiționale precum vișinata, aceste fructe sunt considerate un superaliment plin de nutrienți. Zahărul de cocos oferă o alternativă mai sănătoasă la zahărul rafinat.
Vișinele sunt o sursă naturală de melatonină, hormonul care reglează ciclul somn-veghe. Studiile arată că sucul de vișine poate prelungi durata și calitatea somnului, fiind util pentru insomnie.
De asemenea, antocianinele din vișine au proprietăți antiinflamatoare, ajutând la reducerea durerilor musculare și articulare, în special după exerciții fizice. În plus, vișinele pot ameliora simptomele gutei prin scăderea nivelului de acid uric.
Pe de altă parte, polifenolii și potasiul din vișine susțin sănătatea inimii, reducând tensiunea arterială și riscul de boli cardiovasculare. Nu în ultimul rând, vișinele sunt bogate în antioxidanți, care combat stresul oxidativ și reduc riscul de boli cronice, inclusiv cancerul, iar quercetina și antocianinele protejează celulele de daunele radicalilor liberi.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook