Simona Ionescu / Redactor Șef

Raportul Pentagonului:  OZN-urile există, dar lipsesc cu desăvârșire

Raportul Pentagonului:  OZN-urile există, dar lipsesc cu desăvârșire
În ultimele luni, mai multe imagini cu OZN-uri și mărturii ale unor militari americani au apărut în spațiul public. Pentagonul a încheiat un raport cu privire la aparițiile în spațiul aerian a acestor obiecte neidentificate.

Discuțiile s-au accentuat în luna mai, atunci când fostul locotenent al marinei Ryan Graves – care se referă la OZN-uri ca fenomene aeriene neidentificate- le-a numit o amenințare la adresa securității naționale, în cadrul unui interviu televizat. Fostul ofițer și colegii săi au observat obiectele de sute de ori în spațiul aerian protejat, între anii 2015 și 2017. De asemenea, au înregistrat o întâlnire în largul coastei Jacksonville, Florida, în aceeași perioadă de timp.

După cum se știe, curiozitatea în legătură cu aceste fenomene a fost mereu ridicată în rândul publicului. În afară de interviul fostului locotenent, au mai apărut mărturii și filmări. Astfel că Pentagonul s-a văzut nevoit să confirme veridicitatea imaginilor apărute în spațiul public.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Sue Gough, a declarat că fotografiile și imaginile video ale unor obiecte de forme triunghiulare care strălucesc și se mișcă printre nori au fost realizate de către angajați ai Marinei.

„Așa cum am mai spus, pentru a menține securitatea operațiunilor și pentru a evita divulgarea de informații care ar putea fi folosite de către potențialii noștri adversari, Departamentul Apărării nu discută public detaliile legate de observațiile sau analizele referitoare la incursiunile din zonele de antrenament sau spațiul aerian, inclusiv în privința incursiunilor care intră în categoria Fenomenelor Aeriene Neidentificate (FAN)”, a declarat Gough, luna trecută.

Trebuie menționat că, în luna august 2020, a fost creată în cadrul Pentagonului o structură specializată în investigarea fenomenelor OZN și FAN observate de către militarii americani. De aceea, oficialii americani au promis că vor pregăti un raport pe acest subiect.

Ce a consemnat raportul Pentagonului cu privire la OZN-uri

Raportul a fost cerut de Congres, după aparițiile în presă în care militari din armata americană au raportat mai multe episoade în care au văzut obiecte stranii pe cer.

Ei bine, raportul Pentagonului a fost finalizat, dar specialiștii nu au ajuns la nicio concluzie clară cu privire la originea Obiectelor Zburătoare Neidentificate (OZN). Ei au comunicat că nu au putut găsi o explicaţie pentru cea mai mare parte a incidentelor în care piloţi ai armatei americane s-au confruntat cu astfel de obiecte.

Chiar dacă nu este exclusă o posibilă origine extraterestră, raportul accentuează că aceasta ipoteză este neplauzibilă.

Raportul confirmă însă că fenomenele observate nu fac parte din nicio operaţiune cunoscută a armatei americane. Chiar dacă autorii raportului susţin că unele incidente pot fi rezultatul unor erori tehnologice de înregistrare, aceştia notează că majoritatea OZN-urilor „cel mai probabil reprezintă obiecte fizice” fiind înregistrare de senzori multipli.

Cum s-ar zice într-un spirit de glumă: OZN-urile există, dar lipsesc cu desăvârșire!

Raportul explică în mod clar un singur incident din cele 144 catalogate începând cu 2004. Dar nu exclude complet ipoteza că acestea ar avea o origine extraterestră. În cazul obiectului identificat cu certitudine, raportul indică „un balon mare care se dezumfla”.

Laura Cosoi, probleme de sănătate în vacanța din Franța. Ce s-a întâmplat cu vedeta

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre