Simona Ionescu / Redactor Șef

Război pe Internet. Se cere iar ștergerea TikTok. Hakerii intervin

Război pe Internet. Se cere iar ștergerea TikTok. Hakerii intervin
Platforma intens folosită de tinerii lumii - TikTok poate pierde până la 6 miliarde de dolari. Utilizatorii din Australia solicită ștergerea aplicației.

Platforma TikTok a mai fost supusă provocărilor în trecut, și în 2019, și la începutul lui 2020, dar de data aceasta situația este diferită și mult mai rea. Potrivit acuzațiilor, platforma TikTok spionează informații despre consumatori. Guvernul australian se confruntă cu apeluri pentru ca TikTok să fie interzis în condițiile în care este vorba despre o amenințare la adresa securității naționale, din cauza bănuielilor privind interesul Chinei, care ar putea folosi datele utilizatorilor, scrie DailyMail.

Peste 10 mii de mesaje au fost postate pe Twitter în mai puțin de 10 ore, toate solicitând luarea unor măsuri împotriva platformei TikTok. Gruparea de hackeri “Anonymous” presupune că aplicația furnizează informațiile milioanelor de utilizatori către Guvernul Chinez și acuză platforma de spionaj.

O altă acuzație adusă companiei este că TikTok acordă Chinei șansa să observe copii și tineri și astfel să își analizeze interesele comerciale și politice.

Și în India au fost interzise recent 59 de aplicații chinezești, inclusiv TikTok, în urma conflictelor dintre armata indiană și armata chineză din Galwan, Ladakh, pe 15 și 16 iunie.

Platforma TikTok a avut peste 1,12 miliarde de descărcări în luna mai, conform unui reportaj făcut de Sensor Tower, analist de aplicații mobile. Majoritatea descărcărilor a provenit din India, având peste dublul descărcărilor înregistrate în Statele Unite ale Americii.

Alegerea făcută de Guvernul Indiei, de a interzice aplicația, subestimează încrederea investitorilor și a comercianților de pe piața chineză.

Conform unor rapoarte, TikTok avea peste 200 de milioane de utilizatori în India, majoritatea aparținând categoriei de vârstă 16-24 de ani.

Aplicația a fost fondată în 2012 de către Zhang Yiming și este deținută în prezent de către ByteDance, companie de tehnologie din Beijing.

Creatorii de conținut din online consideră că interzicerea aplicației nu prezintă o pierdere, deoarece TikTok folosește un algoritm nedemocratic.

Platforma este folosită pentru a filma și edita clipuri video scurte, majoritatea prezentând provocări, rețete rapide, mici coregrafii sau glume.

UC Browser, Helo, Likee, CamScanner, Vigo Video, Mi Video Call Xiaomi și Clash of Kings se află pe lista aplicațiilor chinezești interzise.

Anda Adam, parada costumelor de baie cu vedere la bustul generos

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre