Simona Ionescu / Redactor Șef

Răzbunare regală. Când mai vin în Marea Britanie, Harry și Meghan vor trebui să stea la hotel. Ultimele noutați de la Palat

Răzbunare regală. Când mai vin în Marea Britanie, Harry și Meghan vor trebui să stea la hotel. Ultimele noutați de la Palat
Nu a fost încă încoronat, însă se poartă ca un rege. Regele Charles al III-lea a decis să se răzbune pe propriul fiu și o face într-un mare fel. Îl evacuează.

Palatul ar fi ales să îi evacueze pe prințul Harry și pe soția sa, Meghan Markle din casa  pe care aceștia o aveau pe pământ britanic, și asta după lansarea biografiei Spare a mezinului regelui. Regele Charles a decis să îi evacueze pe prințul Harry și Meghan Markle din Frogmore Cottage, singura lor casă din Marea Britanie, anunță, miercuri, Daily Mail.

Palatul Buckingham a emis o notificare de evacuare către ducele și ducesa de Sussex la câteva zile după ce cartea de memorii a lui Harry Spare – în care a făcut o serie de afirmații senzaționale împotriva familiei regale – a ajuns pe rafturile din Marea Britanie în ianuarie, potrivit The Sun.

Ziarul susține că Palatul vrea să dea casa ducelelui de York, care a căzut în dizgrație și care locuiește în prezent la Royal Lodge, mult prea mare pentru nevoie lui. Sursaq citată arată că prințului Andrew i s-ar fi oferit cheile de la Frogmore săptămâna trecută. Se spune că Andrew se împotrivește mutării, dar așa Harry și Meghan vor fi forțați să părăsească reședința și să își finalizeze complet relocarea în SUA.

Prințul Andrew stă într-un palat cu 30 de camere

Amintim că prințul Andrew, în 2003,  a semnat un contract de închiriere pe 75 de ani pentru Royal Lodge, un palat cu 30 de camere, și se pare că plătește doar 250 de lire sterline pe săptămână chirie.

Vestea posibilei evacuări a lui Harry și Meghan vine în contextul în care pregătirile pentru încoronarea regelui Charles din luna mai sunt în plină desfășurare, pe fondul speculațiilor că prințul Harry ar putea să nu primească invitație la ceremonie.

Reședința britanică a lui harry și Meghan, dar de nuntă de la fosta regină

Frogmore Cottage, o casă de pe domeniul Frogmore din Windsor, a fost dăruită ducelui și ducesei de regretata regină în 2018, cadou cu ocazia nunții lor.   Aceasta se află la doar o aruncătură de băț de Adelaide Cottage – locuința principală a prințului și prințesei de Wales.

În ciuda numelui său, Frogmore Cottage este o casă mare, cu cinci dormitoare și grădini imense. O renovare de mai multe milioane de lire sterline a fost efectuată în 2018 și 2019 înainte ca Harry și Meghan să se mute acolo. Întreaga renovare a costat 2,4 milioane de lire sterline, bani proveniți din subvenția suverană.

Harry și Meghan și-au reînnoit contractul de închiriere a proprietății în mai 2022, după ce prințesa Eugenie și partenerul ei – care s-au mutat după plecarea ducelui și a ducesei în 2020 – au părăsit proprietatea pentru a se muta în Portugalia.  Momentan nu se știe dacă aceștia intenționează să conteste orice evacuare.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre