Charles al III-lea face fițe la încoronare. E mai pretențios ca divele de Hollywood și are pretenții absurde de la organizatori

Charles al III-lea face fițe la încoronare. E mai pretențios ca divele de Hollywood și are pretenții absurde de la organizatori
Un număr de douăsprezece piese muzicale nou comandate vor fi interpretate la Încoronarea Regelui și a Reginei Consort.

Contrar tradiției, monarhii străini vor fi invitați la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Se așteaptă ca invitații să primească înștiințări „Save the date” pentru 6 mai, încă de săptămâna aceasta, urmând ca invitațiile oficiale să fie trimise în luna aprilie. În timp ce lista de invitați a fost redusă de la 8.000 de persoane, câte au participat la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a, în 1953, la 2.000, există un domeniu în care regele s-a extins. Mai precis, el schimbă o tradiție veche de secole.

Timp de sute de ani, convenția a impus ca la încoronarea unui monarh britanic să nu fie prezent niciun alt membru al familiei regale încoronate, deoarece ceremonia sacră este menită să fie un schimb intim între monarh și poporul său în prezența lui Dumnezeu, scrie Daily Mail.

Dar, ca parte a planului său de a aduce ceremonia la zi, Regele Charles al III-lea a decis să treacă peste tradiția veche de 900 de ani, invitându-i pe prietenii săi încoronați, inclusiv pe membrii familiei regale europene și pe conducătorii din statele arabe, să asiste la investirea sa.

Încoronarea lui Charles al III-lea devine evenimentul monden al anului

O sursă a declarat pentru The Mail on Sunday că tradiția este revizuită în numele diplomației, spunând: „Cred că regula a început pentru că o Încoronare este menită să fie un eveniment privat al monarhului cu Dumnezeu. La Încoronarea Reginei nu au existat monarhi încoronați, ci doar conducători de protectorat, cum ar fi regina din Tonga. A fost o tradiție de secole. Invitarea regelui Iordaniei, a sultanului din Brunei, a sultanului din Oman și a membrilor familiei regale scandinave – care sunt toți prieteni ai lui Charles – va fi o bună parte de soft power și diplomație”.

O altă sursă bine plasată a declarat: „Vă puteți aștepta ca lista de invitați pentru Încoronare să semene mai mult cu cea a unei nunți regale decât cu cea a Încoronării de acum 70 de ani”. Decizia cu privire la invitarea sau nu a monarhilor străini de către Charles a fost ținută în secret. Prințul Albert de Monaco a fost aproape de a lăsa să se întrevadă că urmează o ruptură majoră cu tradiția atunci când a dezvăluit în ianuarie că așteaptă o invitație, împreună cu soția sa, Charlene de Monaco.

El a declarat la acea vreme: „Nu știu câte încoronări ale unui monarh englez voi vedea în viața mea, așa că vom încerca să profităm de acest lucru”. Prințul Albert a adăugat că nu se așteaptă ca și copiii săi să fie invitați.

Tradiții străvechi, eliminate

Invitarea monarhilor străini este cea mai recentă schimbare adusă de Charles ca parte a unei revizuiri a încoronării. El a redus deja o secțiune lungă a ceremoniei cunoscută sub numele de „omagiu”, în timpul căreia supușii cu funcții își prezentau omagiile. Încoronarea a fost concepută, în parte, de colonelul în retragere Anthony Mather, care a scris și planul funerar al reginei. Proiectul este dus la îndeplinire de către ducele de Norfolk, care este conte Marshall și cel mai înalt pair din Marea Britanie.

Muzică în primă audiție la încoronare

O altă noutate e faptul că, pentru încoronare, s-a comandat muzică specială. Practic, vor fi cântate imnuri în primă audiție: o serie de stiluri muzicale și interpreți îmbină tradiția, moștenirea și ceremonia cu noile voci muzicale ale prezentului, reflectând dragostea și sprijinul pe care Regele le-a acordat de-a lungul vieții sale pentru muzică și arte.

Conform Casei Regale noul rege a comandat personal muzica nouă și a conturat și selectat programul muzical pentru slujbă, care va cuprinde:

– Un nou Imn al Încoronării de Andrew Lloyd Webber.

– Un Marș al Încoronării de Patrick Doyle.

– O nouă comandă pentru orgă solo, care cuprinde teme muzicale din țări din Commonwealth, de Iain Farrington.

– La cererea Majestății Sale, în semn de omagiu adus răposatului său tată, Ducele de Edinburgh, muzica ortodoxă greacă va fi, de asemenea, inclusă în slujbă, interpretată de ansamblul de cântece bizantine.

– Fanfarele vor fi interpretate de The State Trumpeters of the Household Cavalry și de The Fanfare Trumpeters of the Royal Air Force.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre