Simona Ionescu / Redactor Șef

Refugiații chinezi din Ucraina, care sosesc în România, primesc cazare și masă de la Centrul comercial Dragonul Roșu

Refugiații chinezi din Ucraina, care sosesc în România, primesc cazare și masă de la Centrul comercial Dragonul Roșu
Niro Investment Group si Centrul comercial Dragonul Roșu a anunțat că oferă ajutor pentru refugiații chinezi din Ucraina, răspunzând astfel pozitiv apelului Ambasadei Republicii Populare Chineze la București.

Compania Niro Investment Group colaborează de ani de zile cu Ambasada Republicii Populare Chineze în România și, pentru a ajuta refugiații veniți din Ucraina, a mobilizat si traducători și voluntari din cadrul Centrului comercial Dragonul Roșu unde activează cea mai mare comunitate chineză din sud-estul Europei.

În comunicatul transmis presei, reprezentanții Grupului Niro spun că „Pentru cât timp va fi nevoie, compania va asigura cazarea și masa celor care până de curând locuiau în Ucraina”.

„Întotdeauna a existat un puternic sentiment de solidaritate în situații critice”

Nu este pentru prima oară când Grupul Niro se implică în activități de ajutor social și cultural. De data aceasta o fac pentru niște oameni care fug din calea morții, încercând să-și salveze copiii.

„Este în puterea noastră atât colectivă cât și individuală să îi ajutăm pe cei care fug din calea războiului și să fim alături de ei în aceste momente dificile. Niro are infrastructura și capacitatea de a ajuta concret refugiații chinezi din Ucraina cu masă, cazare, transport și orice alt tip de ajutor necesar. Mai mult decât atât, la Dragonul Roșu activează cea mai mare comunitate chineză din sud estul Europei și întotdeauna a existat un puternic sentiment de solidaritate și susținere socială în situații critice.

Au ajuns deja în România o parte dintre refugiați – este copleșitor să vezi atât de multe familii tinere și numeroși copii care au stat  pe drumuri zile întregi, în condiții dificile; ne-a impresionat în mod special o mamă  însărcinată care mai are deja o pereche de gemeni bebeluși.

Românii sunt solidari cu drama refugiaților și acum este poate cel mai bun moment ca să arătăm ce poate face o comunitate unită!”, a declarat Catalin Dragota, director general Dragonul Roșu, parte a Niro Investment Group.

Donații pentru refugiați

La parterul clădirii Megashop din centrul comercial și logistic Dragonul Roșu, oamenii pot face donații pentru cetățenii din Ucraina.

Ajutoarele care vor fi direcționate prin Crucea Roșie Ilfov includ: masă caldă, haine, încălțăminte, paturi și lenjerii, cuptoare cu microunde, fierbătoare, produse de igienă și sanitare, apă, alimente neperisabile, inclusiv hrană pentru bebeluși și pentru animalele de companie.

Centrul comercial și logistic Dragonul Roșu va încerca să ajute fiecare om care și-a părăsit țara din cauza războiului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre