Simona Ionescu / Redactor Șef

Regele Charles a ajuns la limita răbdării. Îl scoate din minți pe Harry cu ultima decizie

Regele Charles a ajuns la limita răbdării. Îl scoate din minți pe Harry cu ultima decizie
Conflictul mocnit dintre prințul Harry și familia regala britanică durează deja de câțiva ani și pare că nu se va termina prea curând, căci regele Charles a ajuns la limită și îl scoate din minți pe Harry, cu ultima decizie pe care a luat-o.

Problemele dintre Harry, în vârstă de 39 de ani, și familia regală au început când el și Ducesa de Sussex, în vârstă de 42 de ani, au renunțat la îndatoririle lor regale în 2020 și s-au mutat în America de Nord. La patru ani distanță, regele Charles a ajuns la limita răbdării și a luat o decizie care îl scoate din minți pe Harry. 

În urma deciziei lor de a se retrage din rolul de seniori ai Casei Regale, Harry și Meghan au rămas fără securitatea plătită de statul britanic. În 2022, s-a aflat că Harry a reclamat că nu se simte „în siguranță” călătorind în Marea Britanie fără ajutorul securității, după ce a cerut guvernului britanic să le ofere protecție suplimentară atunci când el și familia sa călătoresc în țara sa natală.

Harry se teme de un asasinat 

Recent, Harry a declarat că se teme că soția lui, Meghan, va fi asasinată în cazul în care ar veni în Marea Britanie. 

„Tot ce este necesar este un singur actor solitar, o singură persoană care citește aceste lucruri, să acționeze pe baza a ceea ce a citit,” a explicat prințul în documentarul ITV „Tabloids on Trial.”

Harry a declarat recent că se teme că Meghan ar putea fi asasinată

„Și fie că este vorba de un cuțit sau acid, orice ar fi, acestea sunt lucruri care mă îngrijorează cu adevărat. Este unul dintre motivele pentru care nu-mi voi aduce soția înapoi în această țară.”

Cu toate acestea, în februarie, Înalta Curte de la Londra a decis că Harry și familia sa imediată nu vor putea folosi protecția poliției finanțată din taxe atunci când vizitează Regatul Unit.

Harry i-a cerut ajutorul lui Charles 

Conform surselor, Harry ar fi cerut ajutorul lui Charles, în vârstă de 75 de ani, pentru reinstalarea măsurilor de securitate.

„Harry este speriat și simte că singura persoană care poate face ceva în această privință este tatăl său,” a declarat un o sursă din interiorul familiei regale presa de peste Ocean, în timp ce o altă sursă a spus, „Harry este hotărât să-și protejeze propria familie cu orice preț.”

Pe partea cealaltă, o altă sursă de la palat a afirmat că ideea că securitatea lui Harry ar depinde exclusiv de Charles este „total incorectă.”

Charles s-a săturat și nu mai răspunde la telefon 

Se pare că Harry a insistat atât de tare la tatăl său pentru reinstaurarea măsurilor de securitate, încât Charles s-a săturat și a luat măsuri drastice: nu îi mai răspunde fiului său la telefon. 

De când Ducele de Sussex s-a grăbit să ajungă în Marea Britanie pentru a se întâlni cu tatăl său după ce monarhul și-a dezvăluit diagnosticul de cancer în februarie, comunicarea lor s-a înrăutățit din cauza disperării lui Harry de a obține măsuri de securitate pentru familia sa, a declarat o sursă pentru revista People miercuri.

Charles nu îi mai răspunde lui Harry la telefon

„Primește răspunsul ‘este indisponibil acum,’” a spus un prieten de-al lui Harry pentru revistă. „Apelurile lui rămân fără răspuns. A încercat să ia legătura în legătură cu sănătatea regelui, dar și acele apeluri rămân fără răspuns”, a mai menționat sursa. 

Avocații lui Harry au susținut că el și familia sa aveau nevoie de mai multă protecție deoarece au fost „subiectul unor amenințări bine documentate din partea neo-naziștilor și extremiștilor.”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre