Simona Ionescu / Redactor Șef

Regele Charles a făcut o capră fericită. I-a acordat titlu regal și a scărpinat-o pe cap

Regele Charles a făcut o capră fericită. I-a acordat titlu regal și a scărpinat-o pe cap
Regele Charles continuă să ofere sprijinul său raselor de animale și de cai indigene rare din Marea Britanie. Recent, Suveranul a dat unei capre un titlu regal.

Capra fericită care a primit titlul regal este un exemplar rar de Guernsey de aur. Regele Charles a fost atât de fascinat de animal, încât a mângâiat-o și s-a minunat de frumusețea blăniței sale.

O capră a primit titlul Royal Golden Guernsey Goat

Cea mai fericită capră aurie din lume! Regele Charles și regina Camilla au vizitat marți Insulele Canalului Mânecii și au ajuns și la Les Cotils la L’Hyvreuse, în Saint Peter Port, Guernsey. Suveranul a conferit un titlu regal unei rase rare de capre aurii. De acum înainte, rasa cunoscută pentru legătura sa cu insula Guernsey va avea titlul special de Royal Golden Guernsey Goat.

Capra fericită că a fost mângâiată de Majestatea Sa are vârsta de opt ani

Căprița a fost foarte fericită când a fost mângâiată de Suveranul Marii Britanii. Sursă foto: uk.style.yahoo.com

Titlul, conferit marți în timpul vizitei regelui pe insula din Canalul Mânecii, se va aplica rasei de animale oriunde în lume. „Sperăm că acest lucru va crește gradul de conștientizare a rasei”, a declarat Rebecca Martin, proprietara lui Summerville Tamsin, în vârstă de opt ani, capra aleasă să reprezinte rasa.

În timp ce i-a acordat această onoare, regele Charles a mângâiat micuța creatură și a făcut un compliment cu privire la nuanța blondului pal al blăniței sale.

Distincția oferă o recunoaștere a semnificației istorice a rasei și a valorii sale

Caprele sunt o rasă rară și sunt considerate „în pericol” pe Rare Breeds Watchlist. Considerate prietenoase și docile, ele produc un lapte extraordinar de bun. Christopher Price, directorul executiv al Rare Breeds Survival Trust, a declarat că distincția oferă o recunoaștere a semnificației istorice a rasei și a valorii sale pentru biodiversitate, mediu și producția alimentară durabilă.

„Fiind exigente în ceea ce mănâncă, pășunatul lor poate oferi beneficii foarte specifice pentru mediu. Suntem extrem de recunoscători Majestății Sale pentru sprijinul său continuu și foarte apreciat pentru rasele de animale și de cai indigene rare din Marea Britanie”, a spus Price într-o declarație.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre