Regele Charles a fost prima persoană din familia regală britanică care nu a studiat acasă. Lucrurile n-au fost deloc simple la școală și a recunoscut că de trei ori a picat examenele la matematică. Cu toate astea, a fost primul care a obținut o diplomă universitară.
Charles, îmblânzitor de vulturi
„Am picat de trei ori examenele la matematică. Le-am promovat la a patra încercare”, a povestit acesta într-un interviu în anul 1985.
Charles este recunoscut și pentru glumele pe care le-a făcut de-a lungul timpului. Britanicii nu pot uita când a prezentat vremea la BBC, dar nici când a experimentat postura de DJ sau îmblânzitor de vulturi.
Iar în 1985 a răspuns provocărilor unui dansatori de break dance și toată lumea a rămas uimită când a văzut ce mișcări e în stare să facă fiul reginei Elisabeta. Tot regele Charles este cel care s-a cățărat pe pereți de escaladă și a probat, în aplauzele oamenilor, pălării care de care mai ciudate.
Ciudățenii ale familiei regale
Membrii familiei regale sunt obligați să primească orice cadou de la britanici. Chiar și dacă vine un om al străzii să le dea un obiect care nu are valoare… În trecut acestea ajungeau la regină care decidea ce se va întâmpla cu el, acum de daruri se ocupă regele Charles.
Însă nici o persoană nu are voie să atingă familia regală, dacă la rândul său nu face parte din altă familie regală. E adevărat că mai sunt momente când membrii familiei regale nu țin cont de așa ceva… Familia regală e întreținută de stat, însă datorită proprietăților și turismului pe care îl atrag, returnează statului de trei ori mai mult profit.
La acest lucru se adaugă averea familiei regale, dar nimeni nu a știut vreodată cât de bogată este. Sunt unele zvonuri însă care spun că ar depăși 13 miliarde de lire sterline, iar averea ar intra în posesia prințului William și lui Kate când vor urca pe tronul Marii Britanii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook