Simona Ionescu / Redactor Șef

Regele Charles caută cioban pentru cele 2000 de oi ale sale. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Regele Charles caută cioban pentru cele 2000 de oi ale sale. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Regele Charles are nevoie urgentă de un cioban care să îl ajute să aibă grijă de cele 2.000 de oi regale. Prima condiție este ca acesta să aibă propriul câine.

Ciobanul priceput care va ajunge să îngrijească cele 2000 de oi Aberfields ale regelui Charles trebuie să aibă, totodată, cel puțin doi ani de experiență.

Candidatul trebuie să fie capabil „să respecte cele mai înalte standarde de bunăstare a animalelor”

Ferma de pe domeniul Sandringham are 200 de hectare de iarbă pentru creșterea oilor și a bovinelor care aparțin familiei regale. Criteriile pentru a deveni cel mai nou cioban al regelui includ: propriul câine, permis de conducere britanic și dreptul de a trăi și lucra în Regatul Unit.

Candidatul selectat va fi o persoană motivată care lucrează în echipă, „capabilă să respecte cele mai înalte standarde de bunăstare a animalelor”.

Ciobanul trebuie să aibă „o minte deschisă și dorința de a învăța”

Regele Charles caută cioban pentru oile sale

„Păstoritul de zi cu zi va constitui cea mai mare parte a acestui rol. Ciobanul va trebui să adăpostească oile pe timp de iarnă și să aibă grijă la fătarea din primăvară a turmei de bovine. O pasiune pentru animale, o minte deschisă și dorința de a învăța și de a se dezvolta alături de un sistem inovator vor fi esențiale”, se arată în mesajul postat. 

Data limită pentru depunerea candidaturilor este 27 septembrie

Oile de pe proprietate, care sunt crescute ecologic, sunt folosite pentru a produce „carne de calitate superioară pentru un supermarket cu amănuntul”.

În 2019, regele a mărit numărul oilor, întrucât dejecțiile acestora ajută la fertilizarea solului nisipos. Regele a revoluționat agricultura pe domeniul de 21.000 de acri, pe care l-a moștenit după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, în septembrie 2022. Pe lângă trecerea la metodele de agricultură ecologică, el a reintrodus vite de rasă rară, a plantat garduri vii și a ajutat la creșterea păsărilor rare.

Anunțul de angajare sugerează că noul păstor va trebui să accepte filosofia monarhului atunci când vine vorba de îngrijirea pământului. Data limită pentru depunerea candidaturilor este 27 septembrie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri