Simona Ionescu / Redactor Șef

Regele Charles și-a pus amprenta asupra reședințelor regale. A renunțat la amintirile prețioase ale reginei Elisabeta

Regele Charles și-a pus amprenta asupra reședințelor regale. A renunțat la amintirile prețioase ale reginei Elisabeta
Camerele pline cu ornamente ecvestre, portrete și trofee ale reginei Elisabeta vor rămâne doar în amintirea celor care au avut ocazia să le vadă. Regele Charles a decis să facă schimbări radicale atât la Castelul Windsor, cât și la Palatul Buckingham.

Amintirile cele mai prețioase ale reginei Elisabeta au fost puse în depozit, au regale pentru The Telegraph. „Pe măsură ce regele petrece mai mult timp la Palatul Buckingham și la Windsor, un număr mic de obiecte de artă decorativă sunt treptat rearanjate, așa cum era de așteptat”, au precizat aceștia.

Una dintre cele mai recente imagini, realizată în februarie 2022, în timpul unei audiențe cu președintele Elveției, Ignazio Cassis. fotografiile arătau două statuete de ecvideu pe șemineul ei

Caii, marea pasiune a reginei Elisabeta

Regina a fost extrem de pasionată de cai și și-a umplut reședințele cu suveniruri ecvestre. Salonul, cunoscut și sub numele de Oak Room, era folosit de regină, pentru audiențe intime și ședințe foto. Pe de altă parte, regretata regină folosea Camera de stejar pentru angajamentele virtuale.

Ea a fost adesea fotografiată stând pe un scaun de sufragerie din lemn cu spătar drept, în timp ce efectua un apel video. Pe de altă parte, una dintre cele mai recente imagini, realizată în februarie 2022, în timpul unei audiențe cu președintele Elveției, Ignazio Cassis, arăta două statuete ecvestre pe șemineul ei.

Defuncta regină a radiat în timp ce își examina trofeul după ce calul ei Stardust III a câștigat la Royal Windsor Horse Show în mai 2014

Tribut adus pasiunii reginei Elisabeta

Prima simbolizează un îngrijitor care și un cal care se ridică pe picioarele din spate. Cea de-a doua are o semnificație mai personală. Pentru că o înfățișează pe Prințesa Elisabeta de atunci călare, în jurul anului 1937. Acesta este expus de cealaltă parte a șemineului și este un tribut adus pasiunii reginei pentru echitație.

De asemenea, sursele spun că există picturi, statui și sculpturi ecvestre din toate perioadele în aproape fiecare reședință regală, inclusiv la Palatul Buckingham și la Castelul Windsor, atât în expoziții publice, cât și în zone private.

O doamnă de onoare care le duce pe atunci pe Prințesa Elisabeta și pe sora ei mai mică, Prințesa Margareta, într-o vizită la Pets Corner de la Grădina Zoologică din Londra, în 1937

La vârsta de 4 ani, regina a primit în dar un ponei de la bunicul său

Pasiunea reginei pentru cai a apărut la o vârstă fragedă, când bunicul ei, regele George al V-lea, i-a dăruit la vârsta de patru ani, un ponei Shetland, pe nume Peggy. Iubirea ei pentru cai a crescut într-atât de mult încât în adolescență a devenit o călăreață desăvârșită și a continuat să călărească de plăcere pe tot parcursul vieții sale. De la prima sa apariție la ceremonia anuală Trooping the Colour până în 1986, monarhul a participat la ceremonie călare.

Și-a asigurat prima victorie în calitate de proprietar când Choir Boy a câștigat Royal Hunt Cup în 1953

A participat pentru prima dată la Royal Windsor Horse Show în 1943, pe când era o adolescentă pasionată de cai. Împreună cu Prințesa Margaret, tânăra de 17 ani și-a arătat abilitățile ecvestre câștigând clasa Pony & Dogcart. Regina și-a asigurat prima victorie în calitate de proprietar când Choir Boy a câștigat Royal Hunt Cup în 1953.

În 1974, interesul monarhului pentru cai a fost subiectul unui documentar intitulat „The Queen’s Race Horses: a Private View”, unde însăși regina a spus povești interesante. Ea a devenit patroana mai multor organizații axate pe cai, printre care British Horse Society, Fell Pony Society și Highland Pony Society.

Chiar și în amurgul vieții sale, regina a reușit să continue să călărească iubiții ei armăsari; fotografiată în 2015 călărind pe terenul de la Windsor

Statui în mărime naturală pentru doi dintre caii săi

Elisabeta, cunoscută în întreaga lume ca proprietară de cai de curse și crescătoare, a sărbătorit dragostea pentru animale prin dedicarea unor statui în mărime naturală pentru doi dintre caii ei în Windsor. Dragostea reginei pentru cursele de cai a făcut ca aceasta să fie inclusă în QIPCO British Champions Series Hall of Fame, la categoria contribuabil special.

A primit această onoare datorită dedicării de nezdruncinat și de o viață întreagă pentru acest sport în ultimele opt decenii. Un documentar despre dragostea Majestății Sale pentru animale, „The Queen: a Passion for Horses”, a fost lansat în 2013, ca parte a celebrării celei de-a 60-a aniversări a încoronării.

Regina și colecție de ornamente ecvestre

Printre cele mai importante evenimente din calendarul reginei s-a numărat Royal Windsor Horse Show, un eveniment cu atât mai special cu cât s-a desfășurat în „grădina din spate” a castelului Windsor. La momentul morții sale, regina câștigase 534 de curse din 3.205 curse de-a lungul timpului ca proprietară de cai de curse. De asemenea, se crede că ar fi primit 7,7 milioane de lire sterline din hobby-ul său în ultimii 31 de ani.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre