Simona Ionescu / Redactor Șef

Reguli de aur ca să nu vă îngrășați în vacanță

Reguli de aur ca să nu vă îngrășați în vacanță
Când vine vorba de vacanță, toți uităm de diete și ne gândim că vom scăpa de kilogramele în plus acumulate odată ce ne vom reîntoarce acasă.

Dincolo de multele plăceri pe care ni le oferă vacanța, toată lumea se confruntă cu o problemă: apar colăceii pe burtă. Cum ținem în frâu kilogramele.

Reguli de aur ca să nu vă îngrășați în vacanță

Indiferent cât de mult am încerca să rezistăm tentațiilor, când vacanța vine, regulile parcă nu mai contează. Specialiștii trag un semnal de alarmă și vă dau câteva sfaturi pentru a nu vă schimba garderoba atunci când vă întoarceți acasă.

Nu lăsați sportul de izbeliște

Dacă vreți să arătați beton și după ce vă întoarceți din vacanță, nu uitați să puneți în bagaje și echipamentul de sport. Pare greu să faceți mișcare tocmai când aveți nevoie de distracție, însă gândiți-vă ce se va întâmpla când vă întoarceți acasă. Pentru că nu veți rabat de la nici un fel de bunătăți…

Ar fi bine ca atunci când ajungeți la destinație să nu fiți chiar flămânzi. Altfel, veți da iama în tot felul de bucate, fără să mai numărați caloriile. Și apropo de preparate culinare, specialiștii vă recomandă ca cel puțin odată pe zi, să consumați mâncare sănătoasă. Alimentele bogate în calorii se recomandă doar în prima parte a zilei.

Mergeți cât mai mult pe jos

E esențial ca atunci când plecați în vacanță să vă plimbați cât mai mult. Pe lângă faptul că veți îmbina utilul cu plăcutul, veți avea ocazia să faceți cel mai bun exercițiu pentru organism. Nu uitați să vă hidratați cât puteți de mult, pentru a vă menține în formă.

Sigur că în vacanță nimeni nu spune nu unui pahar cu vin, sau chiar unei sticle, însă fiți atenți să nu vă treziți cu dureri puternic de cap. Atenție sporită și la alimentele dulci, care, de asemenea, trebuie mâncate tot în prima parte a zilei.

Ar fi de preferat să alegeți fructele în locul prăjiturilor. Nu renunțați niciodată la masa de prânz și, dacă vă plimbați prin oraș și foamea vă dă târcoale, optați pentru gustări sănătoase. Fie că e vorba de semințe, nuci sau fructe uscate.

Sursă foto: nutritionmixlife

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre