Simona Ionescu / Redactor Șef

Reguli de bază pentru masa de Revelion a celor cu diabet. Și un dulce deosebit: trufe cu unt de migdale

Reguli de bază pentru masa de Revelion a celor cu diabet. Și un dulce deosebit: trufe cu unt de migdale
Chiar dacă diabetul este o problemă pentru persoanele suferinde, asta nu înseamnă că nu se pot bucura de o masă gustoasă de Revelion. Este însă nevoie de puțin mai multă atenție.

Ne mai despart doar câteva zile de intrarea în noul an, iar gospodinele pregătesc cele mai bune preparate pentru masa de Revelion. Iată o rețetă spectaculoasă de trufe cu unt de migdale, pentru persoanele care suferă de diabet.

Sfaturi prețioase pentru suferinzii de diabet

Specialiștii susțin că și un bolnav de diabet se poate bucura de masa de Revelion, dacă ține cont de anumite sfaturi. Se vor evita mâncărurile grase, bazate pe carne de porc și se va opta pentru carne de curcan. Și sarmalele și friptura sunt delicioase! Salata de boeuf e de tradiție, dar cei cu diabet trebuie să consume o cantitate mică. Renunțați la prăjire și adoptați alte metode, fierbere, pregătire la aburi, coace, la grill.

Sarmale de curcan pentru diabetici

Folosiți pe cât posibil lactate degresate, îndulcitori naturali în loc de zahăr și reduceți cât mai mult consumul de alcool. Nu consumați niciodată alcool pe stomacul gol, pentru că scade glicemia și puteți ajunge să vă simțiți rău. Nu consumați băuturi spirtoase, pentru că alături de mâncărurile grase, pot declanșa o stare de pancreatită. Consumați puțin cozonac, doar de poftă și eventual un fruct. Atâta timp cât aceste sfaturi vor fi respectate cu strictețe, veți intra în noul an cu bucurie și fără probleme.

Delicioase trufe cu unt pentru diabetici

Ingrediente necesare pentru trufe cu unt de migdale

Potrivit informațiilor oferite de retetediabetici.ro, aveți nevoie de 200 g unt de migdale, 100 g făină de migdale, 2 lingurițe cu îndulcitor, 2 linguri cu sirop fără zahăr, 1 linguriță cu scorțișoară, 100 g ciocolată fără zahăr.

Mod de preparare

Amestecați foarte bine untul de migdale cu îndulcitorul, făina de migdale și siropul. Produsul rezultat nu trebuie să fie foarte moale, iar dacă acest lucru s-a întâmplat, mai puneți niște făină de migdale. Din acest aluat se vor pregăti un număr de 25 de mingi mici. Se va topi ciocolata, apoi fiecare mingiuță va fi învelită în ciocolată. Produsul se lasă să se răcească, apoi se introduce la frigider pentru câteva ore. Este un deliciu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre