Simona Ionescu / Redactor Șef

Reguli pe care trebuie să le respecte gărzile de corp ale Familiei Regale

Reguli pe care trebuie să le respecte gărzile de corp ale Familiei Regale
Familia regală britanică are nevoie de o securitate atentă și permanentă, mai ales atunci când fac apariții publice. Ce reguli clare și precise trebuie să respecte gărzile de corp.

Familia regală britanică este păzită de Grupul de protecție a regalității, o divizie a Serviciului de Poliție Metropolitană din Londra formată din ofițeri de protecție personală special pregătiți, toți desemnați să asigure o acoperire 24/7 pentru rege și alți membri selecți ai familiei regale. Ce reguli trebuie să respecte garda de corp

Să aibă pregătirea și abilitățile potrivite

Grupul de protecție a regalității este o operațiune de specialitate din cadrul Serviciului de Poliție Metropolitană, astfel că primul pas pentru a deveni gardă de corp regală este să fii ofițer în cadrul serviciului de poliție londonez. A fi ales pentru protecția regalității necesită atât un interviu intensiv pentru a testa personalitatea și temperamentul, cât și un proces de selecție amănunțit pentru a confirma faptul că acel candidat are experiența, pregătirea și abilitățile adecvate.

Ofițerii de protecție regală au nevoie de competențe de bază în domeniul poliției și al protecției apropiate, cum ar fi pregătirea în domeniul armelor de foc, lupta neînarmată, primul ajutor, conducere avansată, recunoaștere, formațiuni de mers, protocol și așa mai departe.

Capacități de comunicare clară și calmă

Dar, fără îndoială, chiar mai importante decât aceste abilități fizice sunt abilitățile interpersonale necesare pentru a face față celebrităților și mulțimilor mari. Capacitățile de comunicare clară și calmă sunt esențiale, la fel ca și capacitatea de a dezamorsa situații tensionate, de a rezolva conflicte.

Dar și de a fi foarte conștient de ceea ce îl înconjoară și de a avea flexibilitatea de a trece de la un plan la altul de urgență la un alt plan de urgență. De asemenea, este important să știi când să negociezi și când să rămâi ferm pentru a menține ordinea.

Echipamentul potrivit

Gărzile de corp ale familiei regale

În timp ce armele de foc sunt o dotare standard pentru poliția din Statele Unite, majoritatea ofițerilor din Regatul Unit sunt înarmați doar cu bastoane și spray-uri cu piper. Unii ofițeri britanici sunt autorizați să poarte arme de foc, dar numai un număr mic și numai în anumite circumstanțe. Dintr-un total de aproape 35.000 de ofițeri din cadrul Serviciului de Poliție Metropolitană, doar aproximativ 2.600 dețin un permis de port-armă.

Mai mult, gărzile de corp și alți ofițeri din cadrul serviciilor de protecție apropiată nu au deloc dreptul legal de a purta arme de foc în timpul serviciului. Singura excepție este, după cum ați putea ghici, ofițerii din cadrul Royalty Protection Group.

Aceștia sunt singurii bodyguarzi cărora li se permite să poarte arme în mod regulat ca parte a rutinei lor zilnice și, prin urmare, reprezintă o bună parte din cei 2 600 de ofițeri Met care au licență de port armă. Arma standard este un Glock 17, arma de mână standard a forțelor armate britanice.

Radiouri pentru comunicare și truse de prim ajutor de urgență

Spre deosebire de garda regală – celebrii tipi care stau în fața palatului în paltoane roșii și pălării înalte de blană – a căror misiune este în primul rând ceremonială, membrii de zi cu zi ai serviciului de protecție a regalității se îmbracă în civil și sunt cel puțin puțin puțin mai discreți. Pe lângă armele de foc pe care le poartă majoritatea ofițerilor de protecție a regalității, echipamentul tipic include radiouri pentru comunicare și truse de prim ajutor de urgență.

Planificarea unei apariții a unui membru al familiei regale poate dura luni de zile

Cea mai mare parte a muncii de a proteja un membru al familiei regale constă în pregătirea pentru orice eveniment și în a fi pregătit mental pentru orice rezultat posibil. Potrivit fostului ofițer de protecție a regalității Simon Morgan, planificarea unei apariții a unui membru al familiei regale poate dura luni de zile, fiind nevoie de timp pentru a recunoaște locația, pentru a se întâlni cu cei de la locul de desfășurare.

Dar și pentru a întocmi rutele de transport și locurile de parcare și așa mai departe. În plus, ofițerul de protecție trebuie să se gândească la planuri de urgență în caz de criză, imaginând aproape orice scenariu posibil și ce ar trebui făcut în acest sens.

Fiecare aspect al planului este verificat de mai multe ori, inclusiv parcurgerea fizică a traseului, revizuirea listei de invitați planificați și comunicarea clară cu locul de desfășurare a evenimentului cu privire la nevoile echipei de securitate.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre