Chiar dacă suntem în secolul XXI, degerăturile încă ne mai fac probleme. Există remedii pentru degerăturile ușoare care pot fi tratate acasă și vindecă pielea, dar când lucrurile se complică cereți urgent ajutor de specialitate.
Reîncălzirea pielii
Încălziți pielea cu ajutorul unei băi cu apă caldă timp de 15 până la 30 de minute. Mișcați ușor zona afectată pe măsură ce pielea se reîncălzește. Odată ce pielea se dezgheață, se poate înfășura ușor zona cu prosop sau pansament steril pentru a proteja pielea. De ajutor poate fi și hidroterapia, care menține pielea curată și elimină în mod natural țesutul mort.
Folosiți uleiuri esențiale
Uleiurile esențiale sunt, de asemenea, un prieten bun al persoanelor care au suferit degerături. Veți avea nevoie de 3-4 picături de ulei de helichrysum, 1 linguriță cu ulei de cocos (sau orice alt ulei suport). Amestecați cele două uleiuri și aplicați pe zonele afectate, lăsând să acționeze. Tratamentul se face de două ori pe zi. Proprietățile antiinflamatorii ale uleiului de helichrysum pot vindeca bășicile de la degerături. De asemenea, uleiul ameliorează durerea și roșeața.
Folosiți un amestec de ulei de chiparos și ulei de cocos
Excepțional este și amestecul de ulei de chiparos (3-4 picături) cu o linguriță cu ulei de cocos. Se aplică amestecul pe zona afectată și se lasă să acționeze timp de o oră. Tratamentul se face de două ori pe zi pentru efectul propus.
Faceți băi cu sare
În cazul degerăturilor sunt eficiente și băile cu sare. Se recomandă sare Epsom, dar puteți folosi și sare de bucătărie. Se umple baia cu apă și adaugă în ea niște sare Epsom. Se recomandă să stați în apă timp de 20 de minute, o dată pe zi, pentru beneficii optime. Sarea Epsom conține magneziu care ajută la combaterea inflamației. Aceasta ameliorează bășicile, durerea, roșeața și alte simptome.
Măsuri de protecție
Pentru a nu ajunge să suferiți de degerături, țineți cont de câteva măsuri de protecție. Limitați timpul petrecut afară atunci când vremea este rece, umedă sau vântoasă. Îmbrăcați-vă în straturi de haine largi și călduroase. Purtați o bentiță destinată acoperirii urechilor pentru a vă proteja de vânt și de zăpadă. Optați pentru mănuși și purtați șosete/foarte de șosete care oferă căldură, precum și izolație. Supravegheați-vă pielea pentru a fi atenți la primele semne de degerături.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook