Simona Ionescu / Redactor Șef

Trucuri inedite pentru a păstra impecabilă pielea întoarsă

Trucuri inedite pentru a păstra impecabilă pielea întoarsă
Ați scos pantofii și ghetuțele de piele întoarsă din dulap? Iată câteva trucuri extraordinare pentru a avea mereu încălțămintea perfectă.

Frumoasă din calea afară, încălțămintea din piele întoarsă pare la prima vedere greu de întreținut. Cu aceste trucuri, situația se va schimba radical.

Restabiliți culoarea cu ajutorul cafelei

Specialiștii spun că cel mai important lucru de care să țineți cont atunci când folosiți încălțăminte din piele întoarsă este să aveți grijă să nu o udați. Vă veți confrunta cu petele rămase și va fi greu de scos. În cazul în care v-a prins ploaia, imediat ce ați ajuns acasă, puneți imediat hârtie de ziar în interiorul încălțămintei.

Nu plecați de acasă fără să dați pe pantofi sau ghete cu un spray de protecție, pentru a le proteja de apă. Pentru a îndepărta petele, luați o perie rezistentă și periați în direcția în care sunt dispuse firele. Dacă este vară, folosiți o cârpă moale. În timpul iernii, când rămâne sare pe încălțăminte, înmuiați o perie în soluție de acid acetic de 6% și îndepărtați ușor toate petele. Dacă pe talpă sau în altă parte s-a prins gumă de mestecat, puneți pantofii sau ghetele la congelator și lăsați pentru câteva ore. Când le veți scoate, veți curăța rapid și guma de mestecat.

Trucuri pentru a curăța pielea întoarsă. Sursă foto. Gryxx

Folosiți oțetul și o bucată de perdea

Pentru a scăpa de murdărie și a reda culoarea, aveți la îndemână o soluție din bucătărie. Pregătiți un amestec de apă și oțet în părți egale în care veți înmuia o bucată de perdea. Curățați apoi cu mișcări blânde. Niciodată nu spălați încălțămintea de pielea întorsă cu detergenți sau înălbitor pentru că se va decolora.

Uleiul se va curăța folosind pudră de talc, care are capacitatea să-l absoarbă și curățați cu o perie specială. La fel de bun pentru a scăpa de petele de ulei este și bicarbonatul sau praful de copt. Presărați pe încălțăminte cu foarte puțină apă, lăsați pentru câteva ore și clătiți cu apă.

O tehnică care vă ajută foarte mult să curățați pielea întoarsă este să țineți încălțămintea deasupra unui vas în care fierbe apa. Aburul va înmuia pata și va hidrata pielea, pe care o puteți apoi curăța cu peria specială. Dacă aveți un generator de aburi, acest proces este cu mult mai simplu. Porțiunile lucioase de pe suprafețele cu piele întoarsă vor fi curățate cu o perie moale înmuiată într-o soluție formată din 200 ml lapte și o linguriță cu bicarbonat de sodiu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre