Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum să prelungiți prospețimea pâinii și a chiflelor. Trucurile vechi ale gospodinelor din Polonia

Cum să prelungiți prospețimea pâinii și a chiflelor. Trucurile vechi ale gospodinelor din Polonia
Ați cumpărat prea multă pâine și vă faceți griji că nu veți avea timp să o mâncați înainte de a se strica? Iată cum să prelungiți prospețimea pâinii și a chiflelor, dar cum să folosiți pâinea care s-a învechit deja. Trucuri eficiente.

O depozitare adecvată va permite să prelungiți prospețimea pâinii și a chiflelor. Nu aveți nevoie de echipamente sau recipiente speciale pentru acest lucru. Vechea trucuri ale bunicilor din Polonia nu dă greș niciodată.

Tot ce aveți de făcut este să luați o pungă de pânză în care să introduceți rulourile de pâine proaspete pentru mai multe zile. Același lucru este valabil și pentru chifle sau alte produse de patiserie. De asemenea, un recipient de lut funcționează la fel de bine. Argila reține umiditatea, iar deschiderile laterale asigură o circulație adecvată a aerului. Toate acestea înseamnă că puteți consuma pâine timp de câteva zile fără probleme.

Folosiți congelatorul

Dacă nu aveți o pungă de pânză sau un recipient din lut și nu vrei ca pâinea să se irosească, există o altă modalitate simplă de a-i prelungi durata de viață: congelatorul. Din cele mai vechi timpuri, se știe că înghețarea pâinii oprește procesul de uscare a acesteia. Iar dacă  o veți pune în congelator, o veți consuma până la trei luni. Este suficient să o scoateți din congelator peste noapte și pâinea sau chiflele se vor decongela cu ușurință.

Preparate din pâine veche

Iar dacă, totuși, pâinea, s-a învechit, nu o aruncați, pentru că puteți face preparate delicioase. Ca de exemplu, cotlete din pâine veche, o delicatesă pentru polonezi. Aveți nevoie de o jumătate de pâine, 2 căni cu lapte, 2 ouă, 3 linguri cu semințe de floarea-soarelui și ulei, piper și sare.

Cum să păstrați pâinea. Sursă foto: akademiasmaku.pl

Mod de preparare

Prăjiți semințele, în același timp înmuiați pâinea în lapte. Se scurge laptele și se frământă pâinea până se obține o pastă omogenă, adăugând ouăle, boabele și condimentele. Se formează cotlete și se prăjesc pe ambele părți.

Gustări făcute din pâine veche

De asemenea, puteți prepara cu ușurință gustări din pâine uscată. Crutoanele cu usturoi făcute din ruladă sau pâine uscată sunt excelente ca acompaniament la salate sau pur și simplu pentru a le consuma alături de supe, cum ar fi crema de roșii. Ce spuneți de pâinea cu ou, care înseamnă un delicios mic dejun?

Tot ce trebuie să faceți este să amestecați două ouă împreună cu o jumătate de pahar cu lapte, asezonezi cu ce condimente preferați și înmuiați pâinea noastră în acest amestec. Apoi prăjiți o felie pe ambele părți până când obțineți o culoare aurie. Pâinea în ou poate fi consumată atât sărată, cât și dulce. Garniturile sunt la alegerea fiecăruia.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre