Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta de tort cu iaurt și vișine care a înnebunit lumea. Indiscutabil, e desertul acestei veri

Rețeta de tort cu iaurt și vișine care a înnebunit lumea. Indiscutabil, e desertul acestei veri
Această rețetă e în topul celor mai căutate dulciuri din acest moment, motiv pentru care și cheful Roxana Blenche a preluat-o și le-a explicat-o pe îndelete fanilor săi.

Nimeni nu poate să reziste în fața acestui dulce cu adevărat fantastic, iar tortul poate fi făcut pentru orice ocazie. E pur și simplu un deliciu.

Ingredientele necesare

Pentru dulceața de vișine aveți nevoie de 500 g vișine congelate, 6 linguri cu vârf de amidon, 150 g zahăr, 150 ml apă. Pentru aluat: 3 gălbenușuri de ou, un praf de sare, 80 g zahăr pudră, 80 unt topit, 1 lingură esență de vanilie, 200 g făină, 1 plic praf de copt.

Dulceață de vișine

Ingrediente pentru cremă: 500 g iaurt grecesc, 1 lingură cu esență de vanilie, 150 g zahăr, 3 albușuri de ou, 3 linguri cu amidon, un praf de sare.

Mod de preparare

Vișinele congelate și amidonul se amestecă cu 150 g și 150 ml apă. Se pune pe foc până se obține un gem cremos și omogen. Trebuie să aveți grijă să amestecați continuu pentru că amidonul se poate prinde. Întru-un bol puneți trei gălbenușuri, un praf de sare, 100 g zahăr pudră și amestecați foarte bine până se obține o compoziție mai cremoasă.

Adăugați 80 de unt topit, apoi o lingură cu esență de vanilie, un plic cu praf de copt și 200 g făină treptat. Amestecați foarte bine, apoi frământați aluatul cu mâna. Din luat se iau 50 g și se pun la congelator, iar restul se întinde bine în formă, apoi se adaugă gemul.

Se lasă la cuptor în jur de 45 de minute

Într-un alt bol, puneți iaurt grecesc foarte gras, trei linguri cu amidon și o lingură cu vanilie și amestecați foarte bine. Separat bateți bine albușurile cu 150 zahăr. După ce bezeaua este foarte tare se încorporează în compoziția cu iaurt și cu spata faceți ridicături, ca niște țurțuri.

Încălziți cuptorul la 180 de grade și introduceți preparatul. Apoi scoateți bucățica de aluat din congelator și o radeți deasupra. Se lasă aproximativ 45 de minute, se lasă la răcit și se decorează cu câteva cireșe sau vișine.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre