Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă pentru o prăjitură cu nume exotic: „Bomba Shu”. Este plină cu cremă de mătase

Rețetă pentru o prăjitură cu nume exotic: „Bomba Shu”. Este plină cu cremă de mătase
Această prăjitură pare ceva mai complicat de realizat, dar nu este. Și, în orice caz, merită tot efortul, veți fi încântați.

Pentru a prepara „Bomba Shu” aveți nevoie de ingrediente simple, aici nimic nu e complicat. Prepararea însă, necesită puțină atenție și urmarea pașilor.

Ingrediente pentru „bombe” Shu

Aluat crocant: 100 de grame de făină de grâu

100 de grame de zahăr

100 de grame de unt moale

Aluat: 110 g de unt

125 grame de apă

125 grame de lapte

150 de grame de făină de grâu

1 linguriță de sare și zahăr

250 grame de ouă

Cremă de mătase: 600 de grame de lapte

200 de grame de zahăr

120 de grame de gălbenuș de ou

10 grame de gelatină (se înmoaie în 60 de grame de apă)

60 de grame de amidon de porumb

180 de grame de unt

Umplutura de căpșuni: 500 grame de căpșuni congelate tăiate mărunt

100 de grame de zahăr

15 grame de pectină NH ( jeleu fără zahăr sau gelatină)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Кондитерский марафон. Рецепты. Торт. МК. Декор тортов (@cake_inn_club)

Mod de preparare

Pentru aluatul crocant, se amestecă toate ingredientele, se întinde între două foi de hârtie de copt și se pune la congelator.

Pentru aluatul „bombelor”, se pun la fiert untul, apa, sarea, zahărul și laptele, se adaugă făina de grâu și se fierbe aluatul până când se formează o crustă pe fundul vasului. Se lasă să se răcească la 50 de grade și se adaugă ouăle puțin câte puțin. Este posibil să aveți nevoie de mai puține ouă, important este să obțineți un aluat neted, care să formeze un triunghi când e tras cu o spatulă. Seamănă cu aluatul pentru choux a la creme.

Îl punem la frigider peste noapte, sau îl lăsăm 2 – 3 ore la temperatura camerei (acoperit cu folie alimentară). Acest lucru este important! Glutenul trebuie să se dezvolte, pentru ca aluatul să devină mai elastic și să nu se rupă.

După aceasta, cu un poș, se depun grămăjoare de 5-7 cm. Apoi se decupează cercuri din aluatul crocant, primul preparat, cât să le acopere, și se pun deasupra de fiecare grămăjoară. Coaceți timp de 40-50 de minute la 165-170 de grade, până când se rumenesc. Nu deschideți cuptorul în timpul coacerii, căci se vor dezumfla, urmăriți-le prin geam.

Crema de mătase și asamblarea

Pentru prepararea cremei de mătase se încălzesc 400 de grame de lapte cu zahăr și se amestecă restul de 200 de grame cu gălbenușurile de ou și amidonul, se adaugă în laptele fierbinte și se fierbe până când este foarte gros. Se adaugă gelatina. Se lasă crema să se răcească la 50 de grade și se adaugă untul, bătându-l cu un blender pentru a obține o emulsie netedă și mătăsoasă. Se dă la rece la frigider timp de 3 ore sau mai mult.

Se amestecă cu un mixer înainte de utilizare, deoarece se întărește mult în frigider. Pentru prepararea cremei de căpșuni se amestecă pectina și zahărul, se adaugă căpșunii și se fierbe câteva minute. Se lasă să se răcească timp de 2 ore înainte de utilizare.

Pentru asamblare, urmăriți video-ul atașat în text. Practic găuriți fiecare „bombă” Shu cu un poș și umpleți cu cremă de vanilie, apoi, cu alt poș adăugați în centru cremă de căpșuni. Decorați după fantezie.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre