Simona Ionescu / Redactor Șef

Ritualul fetelor necăsătorite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Bătrânii spun că are efect garantat

Ritualul fetelor necăsătorite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Bătrânii spun că are efect garantat
Adormirea Maicii  Domnului, mare sărbătoare creștină cinstită pe 15 august este un moment cu multe tradiții și obiceiuri, păstrate din cele mai vechi timpuri. Bătrânii spun că nu aveți voie să vă certați cu nimeni, iar fetele care vor să se căsătorească să facă un ritual simplu, dar cu efect garantat.

La Adormirea Maicii Domnului, zi de mare sărbătoare, când natura se pregătește de toamnă, tradiția spune că nici un credincios nu are voie să se spele pe cap sau să se certe. Ce ritual trebuie să facă fetele care vor să-și găsească jumătatea și să se mărite.

Nu spălați haine pe 15 august pentru că vă veți umple de păduchi și ploșnițe

Cine nu respectă sărbătoarea, va fi certat tot anul. Iar fetelor sau femeilor care-și vor spăla podoaba capilară „nu le va mai crește părul pe cap cum nu mai crește iarba pe câmpuri”.

Sub nici o formă nu se vor spăla nici haine în ziua Sfintei Marii, pentru că nu veți mai scăpa de păduchi și ploșnițe, spun bătrânii. Iar femeile însărcinate care vor ține Postul Sfintei Marii vor naște fără probleme copii frumoși și sănătoși.

Cei aleși vor vedea Porțile Raiului

Fetele necăsătorite care vor purta năpraznic în ziua Sfintei Marii își vor găsi ursitul

Ziua Sfintei Marii este momentul în care se deschid Cerurile, iar cei aleși de Dumnezeu pot să vad Porțile Raiului. Ziua Adormirii  Maicii Domnului este și un moment când fetele care nu sunt căsătorite pot face un ritual pentru a-și atrage jumătatea.

Tot ce aveți de făcut este să spălați cu apă de busuioc icoana Maicii Domnului, iar Preacurata Fecioară vă va ajuta să vă întâlniți ursitul.

De asemenea, fetele nemăritate trebuie să poarte toată ziua de 15 august un fir de năpraznic în sân, să aprindă candela și să se roage Maicii Domnului cu multă credință. Din bătrâni se știe că această plantă are puteri mari și vor aduce dragostea în viața celei care îl poartă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre