Actorul în vârstă de 80 de ani are pe rol un proces civil împotriva fostei sale angajate, Graham Chase Robinson. Bătălia juridică dintre vedetă și fosta angajată a explodat în 2019, când compania de producție a lui De Niro a dat-o în judecată pe Robinson pentru că ar fi furat de la companie, a urmărit ore întregi seriale pe Netflix, la serviciu și i-ar fi furat lui Robert De Niro milioane de mile de călătorie.
Totodată, fosta asistentă l-a dat în judecată pe celebrul actor și îi cere nu mai puțin de 12 milioane de dolari daune, pentru discriminare de gen. Graham Chase Robinson îl acuză pe De Niro că a hărțuit-o sexual și că a afectat-o cu comportamentul său în timpul relației lor contractuale care a durat un deceniu.
Robert de Niro, proces de hărțuire și bulling
Robinson l-a acuzat pe De Niro că a forțat-o să-și asume rolul „soției sale de la birou”. Asistenta a început să lucreze pentru actor și pentru compania sa de producție, Canal Productions, în 2008, ca asistentă. În timp, a urcat în ierarhie, ajungând vicepreședinta casei de producție a actorului.
După ce a fost intentată acțiunea lui De Niro în august 2019, ea l-a acuzat de hărțuire și că i-a atribuit „îndatoriri stereotipe ale postului feminin care nu erau în concordanță cu titlul ei de muncă”. Robinson a susținut că actorul ar fi pus-o să-i spele cearșafurile și să-i pună masa. I-ar mai fi cerut să îl scarpine pe spate, să îi coase nasturi la cămăși și să îl trezească dimineața.
Mai mult, e relatat un incident în care actorul nu ar fi reacționat în momentul când un prieten al său ar fi plesnit-o peste fund. Fosta angajată mai spune că De Niro „urina și în timpul convorbirilor telefonice” și apărea în fața ei purtând doar „pijamaua sau halatul de baie”.
Procesul care a început săptămâna aceasta oferă fiecăreia dintre părți posibilitatea să își prezinte cazul pe parcursul unei perioade de 20 de ore. Luni, procesul a început cu selecția juriului și declarații de deschidere. Echipa juridică a lui Robinson va prezenta instanței mai mult de o duzină de mesaje vocale și o serie de schimburi de mesaje text între De Niro și Robinson, precum și De Niro și iubita lui, Tiffany Chen. Într-o înregistrare de 51 de secunde pe care Robinson a primit-o în trecut, starul de la Hollywood o amenință cu concedierea pentru că nu i-a răspuns la telefon, numind-o „ticăloasă răsfățată”.
Fosta asistentă, acuzată că a furat la liber din compania lui De Niro
Brent Hannafan, unul dintre avocații care o reprezintă pe fosta asistentă a spus înaintea procesului: „Dna. Robinson este gata să spună povestea ei în faţa juriului. Pretențiile ei legate de discriminare și răzbunare sunt convingătoare, iar dovezile care le susțin sunt clare. Credem că, atunci când toate mărturiile vor fi audiate, juriul va fi de acord cu noi că De Niro a discriminat și a ripostat împotriva doamnei Robinson”.
Robinson susține că a început să lucreze pentru compania actorului și a omului de afaceri ca asistent executiv în 2008 – când avea 25 de ani – ajungând în cele din urmă la funcția de vicepreședinte al casei de producție, înainte de a fi „forțată să demisioneze” în 2019.
De Niro a susținut că Robinson a părăsit brusc funcția ei – pentru care a fost compensată cu 300.000 de dolari anual – când „au apărut suspiciuni” legate de „onestitatea, integritatea, etica în muncă și motivația ei”. Echipa sa juridică susține că Robinson, care din postura de vicepreședinte al casei de producție a actorului avea acces la conturile companiei, s-a răsfățat cu vacanțe exotice, poșete de firmă, cine exclusiviste și gadgeturi. Niro o acuză pe Robinson și că în timpul programului urmărea seriale pe Netflix.
Incidentul francez. Actorul a mai avut probleme cu legea
Este pentru a doua oară când actorul are probleme cu justiția. În trecut, Robert De Niro a mai fost interogat de poliția franceză în legătură cu o rețea de prostituție, marcând unul dintre cele mai bizare capitole din viața vedetei de la Hollywood. Incidentul din 1998 a inclus o sesiune lungă de interogatorii (De Niro a depus o plângere oficială) și numeroși paparazzi care îl așteptau la ieșirea de la Parchet.
De Niro a declarat pentru Le Monde atunci: „Nu mă voi întoarce niciodată în Franța. Îmi voi sfătui prietenii să nu meargă în această țară”. Totuși, în 2011 s-a răzgândit și a acceptat să fie președinte al juriului Festivalului de Film de la Cannes.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook