Simona Ionescu / Redactor Șef

Robert F. Kennedy Jr. a spus cum a ajuns puiul de urs mort în portbagajul său. „Am vrut să-l jupoi…”

Robert F. Kennedy Jr. a spus cum a ajuns puiul de urs mort în portbagajul său. „Am vrut să-l jupoi…”
Robert F. Kennedy, candidat independent la președinția SUA le-a explicat americanilor cum a ajuns puiul de urs mort în portbagajul său. Imaginile au stârnit reacții dure în America.

Robert F. Kennedy a postat un videoclip pe rețelele de socializare în care detaliază o poveste bizară care implică un urs. El a decis să recunoască totul înainte de apariția unui articol în The New Yorker care menționează incidentul. „Aștept cu nerăbdare să văd cum o întoarceți pe asta”, a spus el, etichetând revista.

„Am tras pe dreapta, am luat ursul și l-am pus în spatele dubiței mele, și inițial am vrut să îl jupoi”

Robert F. Kennedy Jr., candidatul independent la președinție, a mărturisit duminică că a lăsat un pui de urs mort în Central Park din Manhattan în 2014 pentru că a crezut că va fi „amuzant”. În înregistrarea video, Kennedy pare să fie într-o bucătărie, în timp ce îi povestește actriței Roseanne Barr despre această experiență.

El spune că în urmă cu zece ani conducea prin Hudson Valley când a văzut o femeie într-o dubă lovind și omorând un pui de urs. „Am tras pe dreapta, am luat ursul și l-am pus în spatele dubiței mele, și inițial am vrut să îl jupoi. Era într-o stare foarte bună și aveam de gând să pun carnea în frigiderul meu”, a recunoscut acesta.

A lăsat ursul în Central Park cu o bicicletă veche pentru a face să pară că a fost lovit de aceasta

Acesta a explicat că urma să participe la o cină la Peter Luger Steak House din New York și apoi să meargă la aeroport, ceea ce însemna că trebuia să scape rapid de urs. El a decis să lase leșul în Central Park lângă o bicicletă veche pentru a face să pară că a fost călcat.

Kennedy a început să fie îngrijorat atunci când oficialii au început să investigheze „glumița nesărată”: „Pentru că amprentele mele erau peste tot pe bicicleta aceea”.

Puiul de urs avea șase luni și 44 de kilograme

A vrut să jupoaie ursul și să pună carnea lui în frigider

Puiul de urs a făcut mare vâlvă când a fost găsit în parc în 2014, după cum a relatat The New York Times într-un articol scris întâmplător de Tatiana Schlossberg, reporter la The Times la acea vreme și fiica verișoarei primare a lui Kennedy, Caroline Kennedy.

O femeie își plimba câinele în Central Park când a observat puiul întins sub niște tufișuri, parțial ascuns de o bicicletă abandonată. Puiul avea 6 luni și 44 de kilograme.

Departamentul de Conservare a Mediului a constatat ulterior, prin necropsie, că ursulețul a murit din cauza unor „leziuni provocate de un corp contondent, în concordanță cu o coliziune cu un autovehicul”. Kennedy nu a mărturisit până acum despre povestea cu ursul și a punctat în videoclip că „acesta a fost un pic din țăranul din mine”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre