Simona Ionescu / Redactor Șef

Rolul neștiut al petecului alb din caserolele de carne. La ce este folositor

Rolul neștiut al petecului alb din caserolele de carne. La ce este folositor
Orice casoletă cu carne, legume, cârnăciori sau alte produse au în interior o bucățică de material alb. Iată cât de important este pentru ca produsul să fie bun pentru sănătate.

La prima vedere, această bucată de material reușește să absoarbă excesul de lichid sau de sânge și astfel produsul să fie proaspăt mai mult timp.

Dar acesta are un rol mult mai important, pentru că este o foarte bună protecție antibacteriană. Potrivit informațiilor oferite de Mirror.co.uk, bacteriile nu se vor mai dezvolta și astfel carnea nu se va altera.

Poate fi natural sau nu

Șervețelul sau materialul alb din caserole poate fi realizat din celuloză sau din silica gel, acoperit de un plastic perforat. Specialiștii spun că doar un gram din acest material reușește să absoarbă până la 40 g lichid. Această hârtie care se așează în caserolă, iar peste ea este pune carnea nu schimbă absolut deloc proprietățile sau calitățile produsului, fie că e vorba de carne, legume sau fructe.

Ce rol are materialul alb din caserolele cu carne

Prețul materialul alb care se pune în caserole este de aproape 1000 de lei/bax. Adică în jur de 11.500 de bucăți. La producător, prețul fiecărei bucăți se ridică la suma de 0,0827 de lei.

Carnea nu se spală înainte de a fi gătită

Deși majoritatea gospodinelor nu țin cont de acest lucru, studiile au scos la iveală faptul că niciodată carnea nu trebuie spălată înainte de a fi preparată termic. Experții trag un avertisment și susțin că odată ce veți pune la spălat carnea, nu doar că nu veți elimina bacteriile, dar riscați ca bacteriile să se răspândească pe toate suprafețele din bucătărie.

De la marginea chiuvetei, la scurgătorul de vase, farfurii, pahare și tacâmuri din interiorul acestuia, dar și blatul de lucru. „Singurul mod eficient de-a scăpa de bacteriile din sau de pe carne este gătitul corect”, a declarat Eric Sieden, director al serviciului de nutriție și mâncare în cadrul unor spitale din New York, Statele Unite ale Americii.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre