Simona Ionescu / Redactor Șef

Români înarmați au jefuit telefoane în Spania

Români înarmați au jefuit telefoane în Spania
Doi români în vârstă de 24 și 39 au fost arestați, recent de Mossos de Esquadra, în Spania, ca  presupușii autori a cinci jafuri cu violență și intimidare în magazinele de telefonie mobilă din mai multe orașe catalane.

Anchetatorii au acționat, la începutul lunii octombrie, când a fost semnalat jaful la un magazin de telefonie din municipiul Sant Boi de Llobregat, din Spania. I-au prins în fragrant pe făptași.

Români înarmați au jefuit telefoane în Spania

La doar câteva minute după deschiderea magazinului, autorii furtului au amenințat personalul unității, punându-și o mână în buzunare și prefăcându-se că au o armă, reușind astfel să fure mai multe telefoane mobile care erau expuse în interior.

Două săptămâni mai târziu, poliția a aflat de alte patru jafuri în magazine, cu același mod de operare, în orașele Sant Boi de Llobregat, Castelldefels, La Llagosta și Torredembarra, din Spania.

În urma acestor evenimente, a fost creată o echipă comună de anchetă din mai multe secții de poliție și astfel au concluzionat că au fost mai multe persoane implicte în aceste cinci jafuri violente.

În cele din urmă, agenții au reușit să aresteze doi dintre făptași, doi bărbați de naționalitate română.

Cei arestați, cu șase antecedente anterioare, au fost aduși în fața justiției și judecătorul de instrucție a dispus ca aceștia să fie cercetați în libertate. Ancheta continuă și nu sunt excluse alte arestări, scrie stiridiaspora.ro.


Și la ei sunt nebuni… Ce a fost în stare să facă un grup de artiști din Germania

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre