Simona Ionescu / Redactor Șef

România și-a ratat șansa de a intra în circuitul Hollywoodului. De ce producătorii, în ciuda frumuseții țării, refuză să pună piciorul aici

România și-a ratat șansa de a intra în circuitul Hollywoodului. De ce producătorii, în ciuda frumuseții țării, refuză să pună piciorul aici
Cunoscutul regizor Tom Burton a fost la un pas să aleagă din nou România pentru noul său film „Beetlejuice”. Cu toate acesta însă, a fost aleasă altă țară.

Succesul extraordinar al filmului Wednesday, filmat în cea mai mare parte în România l-a făcut pe regizorul Tom Burton să se gândească să revină în țara noastră. Din păcate însă, producătorii au ales Marea Britanie. 

„Este titlul pe care toată lumea îl cere mereu când fac alt film şi cred că trebuie să-l facem acum”

„Tim şi cu mine eram în mijlocul filmărilor pentru Wednesday în România. Aveam câteva proiecte în pregătire, dar apoi, într-o seară, după cină, a venit la mine şi mi-a spus: Vreau să fac Beetlejuice.

Este titlul pe care toată lumea îl cere mereu când fac alt film şi cred că trebuie să-l facem acum. Serialul Wednesday şi redescoperirea bucuriei de a crea ceva nou i-au oferit impulsul necesar să înceapă un alt proiect,” a mărturisit acesta pentru publicația Deadline.

De ce nu ales ales România pentru filmări

N-a durat decât o săptămână de la această discuție și vorbeau cu scenariștii Seth Grahame-Smith, precum şi cu Gough şi Millar. După alte patru săptămâni, proiectul a fost prezentat la Warner Bros.

Potrivit lui Harper, s-au gândit foarte mult dacă să filmeze în România, dar în final au optat pentru Anglia. Motivul? Disponibilitatea spațiilor de la Warner Bros. Studios Leavesden, și, bineînțeles, stimulentele fiscale din Marea Britanie.

„Ne-am gândit să filmăm în România, dar apoi am ales Anglia. Warner Bros. avea platouri disponibile. Şi apoi ne-am gândit: Haide să mergem în Anglia, pentru că vom face şi post-producţia acolo.

A fost locul potrivit pentru a face filmul, pentru că am construit 77 de platouri”, a mai spus Harper. Totuși, există o scenă din film care a fost filmată la Castelul Bran.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri