Odată cu venirea sărbătorilor de iarnă românii se sperie că nu vor avea ce pune pe masă și se gândesc că o primă i-ar putea salva.
Românii așteaptă primele de Crăciun ca pe pâinea caldă. Așa vor reuși să aibă masa plină. Câți bani le vor intra în buzunar
Un procent de 70% din firmele care au participat la cel mai recent sondaj eJobs au afirmat că vor da angajaților prime de sărbătorile de iarnă. Dintre acestea, 64,3% dintre companii s-au gândit că cel mai bine ar fi ca oamenii să primească bani, aceștia fiind cei mai doriți de toți angajații.
De asemenea, se mai dau prime constând în coșuri cu produse specifice de sezon dar și vouchere și tichete cadou, precum și zile libere suplimentare, dar și tichete de vacanță. Există și companii care vor face tombole cu premii.
Primele depind și de rezultatele angajaților
Pe de altă parte, primele vor depinde și de „rezultatele angajaților”, au afirmat 50% dintre cei chestionați. Există și un procent de 9% dintre companii, care au spus că vor da angajaților cel „al 13-lea salariu”. Doar 3% dintre angajatorii chestionați se gândesc să-i recompenseze pe angajați cu două salarii.
Fericiții angajați ai ING Bank
Pentru cei 2300 de angajați ai ING Bank, sărbătorile vor fi cu adevărat fericite, pentru că vor primi suma de 2000 de fiecare. Acești bani vor fi adăugați în salariul din luna noiembrie. Ajutorul este unic. Potrivit surselor, mai multe multinaționale se gândesc să facă același lucru. Printre angajații care primi la final de an cea mai mare sumă drept bonus pentru sărbătorile de iarnă sunt angajații Complexului Energetic Oltenia. Aceștia vor încasa 3000 de lei net.
Angajații ruși nu vor avea parte de petreceri
În ceea ce îi privește pe angajații din Rusia, petrecerile de sărbători au fost anulate într-un procent de 20%, în acest moment, dar trendul este în creștere. De asemenea, sărbătorile de Anul Nou sunt anulate, iar toți banii se vor duc pentru achiziționarea de echipamente pentru militari.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook