De ani de zile, Agenția Națională Antidrog derulează campanii de informare și prevenire pe litoralul românesc. lumea află de ce trebuie să se ferească de droguri dar și, cum s-a întâmplat în anii trecuți, dacă sunt deja prinși de „vrajă” cum să o facă corect, astfel încât să nu se îmbolnăvească de maladii grave, cum ar fi SIDA (prin ne igiena acelor și seringilor cu care se injectează).
Cea mai inedită ascunzătoare de canabis. Polițiștii au numit-o „mioritică”
Polițiștii au descoperit o ascunzătoare surprinzătoare de canabis, pe care posesorul a avut „neșansa” de a o rătăci pe plajă. Iată mesajul oamenilor legii, după ce au făcut descoperirea.
„Dacă auziți pe vreun prieten că și-a pierdut cheia de la mașină, dar el nu are nici permis și nici mașină, să-i spuneți că a fost gasită pe o plajă la mare, doar că s-au infiltrat niște “alge” ciudate în interior. Oricum, îl așteptăm la poliție să o revendice”, transmite, pe pagina de Facebook, Sindicatul Europol, alături de o fotografie exemplificatoare.
Cât de periculos este canabisul
Canabisul sau marijuna e cel mai frecvent drog ilicit utilizat în lume şi mult mai periculos decât cred majoritatea consumatorilor. Periculozitatea lui şi faptul că a crescut numărul utilizatorilor şi a scăzut vârsta la care se începe consumul reprezintă un semnal important de alarmă pentru autoritățile din întreaga lume.
Canabisul conţine mai mult de 400 de substanţe, dar principalul stimulant al creierului este substanţa THC (delta 9-tetratahydrocannabinol). Puterea de acţiune a drogului este determinată de concentraţia de THC. În funcție de persoană sau de situație, poate fi stimulant, depresor sau halucinogen, arată reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timiș.
Oamenii de știință de la Colegiul Regal pentru Chirurgi din Irlanda (RCSI) au descoperit modul în care se transformă creierul unei persoane care fumează marijuana în mod constant. Pe scurt, consumul de canabis, prostește. Canabisul este substanța ilicită cea mai utilizată la nivel mondial, iar tinerii sunt cei mai obișnuiți utilizatori, potrivit echipei de cercetare.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook