Simona Ionescu / Redactor Șef

Românii din Italia trăiesc apocalipsa: trupuri în derivă, case și bunuri distruse complet. Imagini de coșmar

Românii din Italia trăiesc apocalipsa: trupuri în derivă, case și bunuri distruse complet. Imagini de coșmar
Ploile torențiale nu se mai opresc în Italia, unde, încă de la  începutul lunii au adus de-a dreptul apocalipsa, au adus apocalipsa. Cea mai afectată regiune, în prezent, e Emilia-Romagna, una din cele mai populate zone cub conaționali. Imagini de coșmar au fost surprinse.

Bilanțul inundațiilor apocaliptice din Italia a crescut. În urma inundațiilor devastatoare, nouă persoane au fost ucise până în prezent și 5.000 au fost evacuate din 24 de orașe din regiunea Emilia-Romagna, în timp ce apa le-a sfâșiat casele și a transformat străzile în râuri. Două cadavre au fost recuperate de scafandri în această dimineață la Forli, după ce râul Montone a ieșit din matcă. Primarul orașului a declarat că inundațiile reprezintă „cea mai gravă situație” pe care orașul a cunoscut-o vreodată.


Zeci de persoane sunt date dispărute în regiune, în timp ce salvatorii îi caută pe cei blocați în casele lor, după ce râurile umflate de zile întregi de ploi torențiale au făcut ravagii în nordul țării. Emilia Romagna, una dintre cele mai bogate regiuni ale Italiei, a fost deja afectată de ploi abundente în urmă cu doar două săptămâni, provocând inundații care s-au soldat cu doi morți, arată Daily Mail.

Ploile torențiale durează de zile în șir și vor continua

În Italia plouă torențial timp de 36 de ore, fără încetare, în Forli, Cesena și Ravenna – înregistrându-se, practic aproximativ jumătate din precipitațiile anuale normale, o situație „cu puține precedente”, după cum a declarat ministrul italian al protecției civile Nello Musumeci.  Cadavrul unei femei în vârstă de 60 de ani, al cărei soț, în vârstă de 70 de ani, a murit și el din cauza vremii extreme, a fost găsit pe o plajă de lângă Cesenatico.

În urma inundațiilor din Italia, pe străzile orașelor deplasarea este posibilă doar cu barca

Familii disperate – inclusiv copii mici și bătrâni – au fost nevoite să se cațăre pe acoperișurile din zona turistică, în timp ce așteptau ca salvatorii să ajungă la ele cu elicopterele. „Orașul este în genunchi, devastat și îndurerat, a declarat Gian Luca Zattini, primarul din Forli, un oraș din apropierea Bolognei, unde astăzi s-a confirmat moartea a trei persoane. Este sfârșitul lumii”.

Ploile vor continua și în zilele următoare

În orașul Cesena, localnicii au fost nevoiți să înoate pe străzile scufundate în apă, trecând pe lângă mașini scufundate complet și mobilier plutitor, pentru a ajunge la un loc mai înalt, primarul afirmând că situația de acolo este „critică”.

Familii salvate de pe acoperișuri sau înot

O înregistrare video arată o mamă disperată care se agață de fiica ei cea mică în timp ce face semne disperate pentru ajutor, cu apa care îi ajungea până la piept în fața casei sale. Doi bărbați au fost văzuți înotând pentru a ajunge la cele două, unul dintre ei punându-și fetița deasupra capului pentru a o împiedica să fie luată de apele în mișcare rapidă. Fetița a fost trecută în brațele altor salvatori aflați pe un mal, în timp ce vecinii au ajutat-o pe mama ei să se pună în siguranță după ce râul Savio a ieșit din matcă.

Primarul din Cesana a avertizat astăzi că ploile torențiale care continuă în regiunea Emilia-Romagna ar putea inunda râul Savio și afluenții mai mici pentru a doua zi, îndemnând locuitorii să se mute la etajele superioare ale caselor lor. Zona afectată de inundații a acoperit o arie largă din patru provincii care, până la ploile abundente, au fost secate de o secetă prelungită. 21 de râuri din regiune își rupseseră malurile între ieri și astăzi, în timp ce 36 de autorități locale au raportat inundații și 48 alunecări de teren.

În Cesena, apa este atât de mare pe străzi încât apoceră complet mașinile păarcate

Între timp, eforturile de salvare din Italia sunt în plină desfășurare. Pompierii au salvat o familie cu un bebeluș de patru luni și un bărbat cu dizabilități în provincia nordică Pesaro și Urbino. Călătoriile cu trenul au fost oprite pe rutele Bologna-Ancona și Ravenna-Faenza, a raportat presa italiană. Iar meteorologii au veși proaste: Italia se poate aștepta la mai multe zile de ploi abundente, bombardând nordul, care de săptămâni întregi a suferit un deficit de precipitații.

Vremea extremă s-a extins și în Balcani

În Balcani, râul Una a ieșit din matcă și a scufundat părți din nordul Croației și din nord-vestul Bosniei, unde autoritățile au anunțat stare de urgență, iar locuitorii au privit cu groază cum casele lor au fost scufundate de inundații. „Avem o apocalipsă, a declarat Amin Halitovic, primarul orașului bosniac Bosanska Krupa. Nu mai putem număra clădirile inundate. Niciodată nu a fost așa”. Primarul a declarat că sute de case au fost inundate.

Edilii spun că acestea sunt imaginile apocalipsei

În Croația, sute de soldați și echipe de salvare au continuat să aducă alimente și alte produse de primă necesitate persoanelor din zonele afectate de inundații care au fost izolate în casele lor. Până în prezent nu au fost raportate victime.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre