Simona Ionescu / Redactor Șef

Românii folosesc pe bandă rulantă această platformă socială. Topul rețelelor de socializare cele mai utilizate

Românii folosesc pe bandă rulantă această platformă socială. Topul rețelelor de socializare cele mai utilizate
Conform informațiilor obținute de similarweb.com, care analizează datele de trafic de la peste un trilion de website-uri, chiar dacă au apărut tot felul de rețele de socializare, Facebook conduce detașat.

Cât privește clasamentul general, unde este analizat numărul de accesări pentru toate site-urile web din România, google.com este pe primul loc, urmat de Youtube, pe locul doi.

În același clasament general yahoo.com este pe locul patru, emag.ro, ocupă locul cinci, google.ro se situează pe locul șase, digi24.ro este pe locul șapte. Pe locul opt se află site-ul gsp.ro, pe locul nouă avem olx.ro, iar pe locul zece se află instagram.com.

La categoria rețele media de socializare, primele trei poziții din top cinci sunt ocupate de platforma Meta. Facebook.com este pe primul loc, pe locul doi este instagram.com, iar pe locul trei se află whatsapp.ro. Locul patru este ocupat de tiktok.com și locul cinci de twitter.com.

Cât timp stăm pe rețelele de socializare

Cu puțin timp în urmă, postul de televiziune Al Jazeera a dat publicității statistici interesante privind perioada în care o persoană stă pe rețelele de socializare, fără să aibă ceva important de făcut. Datele au scos la iveală faptul că un procent de 60% din întreaga omenire folosește platformele de socializare. Doar când se uită fără să caute ceva în mod deosebit, o persoană petrece pe zi 2,5 ore/zi pe telefon sau tabletă.

Facebook ocupă detașat primul loc în topul celor mai utilizate rețele sociale

Câți utilizatori are Facebook

Facebook, care este una dintre cele mai vechi rețele sociale, are pe lună aproape trei miliarde de utilizatori. La rândul său, Youtube are 2,52 miliarde de utilizatori/lună, iar WhatsApp și Instagram se mândresc cu două miliarde de utilizatori în fiecare lună.

Potrivit informațiilor oferite de DataReportal, utilizatorii de social media stau în decursul unui an în jur de 864 de ore. Specialiștii spun că e îngrijorător faptul că unii oameni, obsedați de rețelele sociale, pot sta de-a lungul vieții, 5,5 ani doar pe social media.

Cum afectează viața rețelele de socializare

E foarte adevărat că rețelele sociale ne ajută să ținem legătura cu oameni dragi și să ne reamintim de evenimente importante din viață, însă specialiștii trag un semnal de alarmă. Acestea creează dependență și vă pot distrage de la îndeplinirea sarcinilor importante. Și, nu în ultimul rând, vă deprimă!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre