Simona Ionescu / Redactor Șef

Ronaldo a ajuns la mâna judecătorilor. Ce sumă uriașă ar putea plăti fotbalistul dacă e găsit vinovat

Ronaldo a ajuns la mâna judecătorilor. Ce sumă uriașă ar putea plăti fotbalistul dacă e găsit vinovat
O sumă uriașă ar putea fi obligat să plătească celebrul fotbalist dacă va fi găsit vinovat pentru anumite fapte care s-au consumat într-un hotel, cu 12 ani în urmă.

Cristiano Ronaldo a ajuns la mâna judecătorilor. El este acuzat de viol de o femeie care spune că a fost abuzată în urmă cu 12 ani. Iar acum s-a gândit că merită despăgubiri. Cea care îl acuza pe Cristiano Ronaldo de viol, îi cere acestuia 56 milioane de lire sterline pentru „durerea și suferința” cauzată, după ce starul ar fi „atacat-o” în camera de hotel. Documentele recent lansate arată suma pe care fostul model Kathryn Mayorga încearcă să o obțină de la fotbalist.

Ea l-a acuzat  pe fotbalist că a agresat-o sexual într-o cameră de hotel din Las Vegas după ce s-au întâlnit într-o noapte în 2009, când ea avea 25 de ani.

Mayorga a decis pentru ce îi cere această sumă

Modelul a stabilit și pentru ce anume vrea banii. Mayorga dorește 18 milioane de lire sterline pentru „durerea și suferință din trecut”. Alte 18 milioane de lire sterline le cere pentru „durerea și suferință viitoare” și 18 milioane de lire sterline pentru daune punitive, relatează Mirror, conform The Sun.

Cheltuielile cu judecata pe care le va avea în final fostul model în vârstă de 37 de ani cresc până la 1,4 milioane de lire sterline. Suma include taxe legale de 1,1 milioane de lire. Cumulate, daunele solicitate de presupusa victimă se ridică la 56,5 milioane de lire sterline. Suma e egală cu salariul pe  doi ani al vedetei Juventus.

Fostul model a fost plătit ca să păstreze tăcerea

Solicitarea de acum vine deși în 2010, Mayorga a acceptat 375.000 de dolari – 270.000 de lire sterline – ca parte a unei soluționări extrajudiciare de nedivulgare a faptei. În urmă cu trei ani, când a izbucnit mișcarea #MeToo, Mayorga s-a răzgândit și a intentat un proces civil în Las Vegas, spunând că a fost „incapacitată mental” atunci când a fost de acord cu acei bani. Fostul model susține că a semnat înțelegerea sub constrângere.

Noile documente legale dezvăluite în exclusivitate de The Sun arată că echipa juridică a lui Kathryn Mayorga a cerut să-l pună pe Ronaldo în legătură cu problema prin Zoom. Avocații ei au depus o listă de 60 de persoane pe care vor să-i cheme ca martori. De asemenea, pe listă sunt trei polițiști care au investigat plângerea inițială, președintele Juventus, Andrea Agnelli, agentul lui Ronaldo, Jorge Mendes, și consilierul Andy Quinn.

Ronaldo: „Neg cu fermitate acuzațiile care mi se aduc”

Violul este o crimă abominabilă care merge împotriva a tot ceea ce sunt și în care cred. Oricât de dornic sunt să-mi șterg numele, refuz să hrănesc spectacolul media creat de oamenii care doresc să se promoveze pe cheltuiala mea”, a declarant Cristiano Ronaldo. În noaptea în cauză, Ronaldo, pe atunci în vârstă de 24 de ani, se afla în Vegas în vacanță cu cumnatul și vărul său.

Kathryn Mayorga, care lucra la clubul de noapte Rain din Palms Casino Resort, spune că l-a întâlnit pe Ronaldo în zona VIP a locației. Acesta a invitat-o pe ea și pe o prietenă în suita penthouse – camera 57306 de la Palms – „să se bucure de vederea la Las Vegas Strip”, susține ea. Suita de lux avea un jacuzzi pe balcon.

Mayorga susține că a refuzat să intre în cada cu hidromasaj pentru că nu a vrut să-și strice rochia. Ea a spus că Ronaldo i-a oferit niște haine de schimb și i-a spus să se schimbe într-o baie. Documentele instanței susțin că, în timp ce ea se schimba, Ronaldo a intrat și s-a expus înainte de a-i cere să aibă act sexual. Modelul recunoaște că l-a sărutat, dar a refuzat să se angajeze într-un act intim, însă fotbalistul a tras-o în dormitor și a violat-o.

Sursa foto: Instagram

Anghel Iordănescu a declarat război Parlamentului. Are aliați

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre