Simona Ionescu / Redactor Șef

Rosie, cea mai bătrână pisică din lume, a murit la vârsta de 33 de ani. Cine i-a luat locul

Rosie, cea mai bătrână pisică din lume, a murit la vârsta de 33 de ani. Cine i-a luat locul
A murit Rosie, cea mai bătrână pisică din lume. Felina avea 33 de ani, echivalentul a 152 de ani umani. Deținătoarea actuală a titlului este Flossie, o pisicuță de 28 de ani din Kent.

Proprietara lui Rosie, cea mai bătrână pisică din lume, și-a luat adio recent de la pufoasa pisicuță, care s-a stins în casa ei din Norwich, Marea Britanie, potrivit unui raport din New York Post.

Rosie a venit pe lume în 1991, iar în luna iunie a împlinit 33 de ani, o vârstă echivalentă cu 152 de ani umani. Lila a adoptat-o pe Rosie când era doar un pui.

„Au fost multe amintiri frumoase și mă bucur că am petrecut timpul împreună”

 „Mi-e atât de dor de ea. Nu se simțea prea bine și într-o zi a intrat în holul casei, s-a întins și a murit. Totuși, au fost multe amintiri frumoase și mă bucur că am petrecut timpul împreună”, a declarat stăpâna lui Rosie.

Rosie a dormit lângă fereastră în ultimii ani din viață, fericită că e iubită. Pisica trebuia să ajungă la o altă familie, dar aceasta și-a dat seama că fiica lor era alergică. A intrat în posesia Lilei, o văduvă care salvase anterior un câine vagabond și o altă pisică.

„Nu voi lăsa niciodată să fie eutanasiată”

Rosie, la vârsta de 32 de ani

„Este un adevărat caracter. Rosie doarme lângă fereastră toată ziua. Tot ce face este să mănânce, să doarmă, să folosească litiera și să repete. De multe ori trebuie să verific dacă este încă în viață și respiră. Îmi fac griji pentru ziua în care va trece peste podul curcubeului.

Va lăsa un mare gol. Îmi va fi dor de ea când va pleca. Dar nu voi lăsa niciodată să fie eutanasiată”, a spus stăpâna cu ceva timp în urmă, potrivit New York Post. Recordul pentru cea mai bătrână pisică din lume este deținut deocamdată de Creme Puff din Austin, Texas. Născută pe 3 august 1967, ea a supraviețuit până pe 6 august 2005, adică 38 de ani și 3 zile.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri