Simona Ionescu / Redactor Șef

S-a aflat cine este medicul care-l îngrijește pe Ion Iliescu. Ce se întâmplă acum cu fostul președinte al României

S-a aflat cine este medicul care-l îngrijește pe Ion Iliescu. Ce se întâmplă acum cu fostul președinte al României
La 93 de ani, fostul președinte al României, Ion Iliescu, este susținut de medici. Situația nu e tocmai una simplă, iar aceștia i-au făcut o vizită.

O lungă perioadă, medicul lui Ion Iliescu a fost Sorin Oprescu. După ce acesta a fugit din țară, fostul președinte al României a rămas în grija medicului Mircea Beuran, deputat și fost ministru al Sănătății.

Paparazzi publicației Mediaflux l-au surprins recent pe medicul Beuran la poarta vilei lui Ion Iliescu din cartierul Primăverii.  Doctorul a vrut să se asigure că situația este sub control și totodată i-a înmânat șoferului fostului președinte al României o pungă cu recipiente pentru colectarea fluidelor. Acestea îi sunt necesare lui Ion Iliescu pentru a face câteva analize. După ce au stat puțin de vorbă, medicul Beuran s-a urcat din nou la volan și a plecat.

Fostul președinte are o memorie extraordinară

La vârsta pe care o are, Ion Iliescu se descurcă bine. Deși suferă de cardiopatie ischemică și nu mai are de mulți ani vezica biliară, fostul președinte are o memorie de elefant. În ultima perioadă, se spune că acesta ar suferi și de paricardită hemoragică.

„Pericardita hemoragică înseamnă că în jurul inimii e un lichid, acesta ar conţine sânge.

E clar că lucrul acesta trebuie să fie analizat amănunţit prin mai multe investigaţii, respectiv o ecografie specială şi o tomografie computerizată. Dacă e lichid, acesta trebuie eliminat, iar acest lucru se face prin mai multe proceduri”, susțin medicii care l-au examinat.

Mircea Beuran s-a întâlnit cu șoferul lui Ion Iliescu. Sursă foto: Mediaflux

Iliescu se folosește de un cadru metalic pentru a se deplasa

Problema care îl macină cel mai mult pe Ion Iliescu este faptul că se deplasează folosindu-se de un cadru metalic. Din această cauză, nu a putut ajunge la audierile în Dosarul Revoluției, unde este acuzat de infracțiuni contra umanității. Pentru că fostul președinte nu s-a putut deplasa, procurorul i-a luat declarațiile la domiciliu. Generalul procuror Picu a povestit chiar el, într-o emisiune tv, că Ion Iliescu are mintea limpede, e într-o formă relativ bună de sănătate, dar că are probleme cu deplasarea.

Va împlini 94 de ani în martie

Ion Iliescu a trecut prin alte teste amănunțite și în septembrie anul trecut, când a fost internat la spitalul Elias din București. Ca întotdeauna, i-a fost alături soția sa, Nina, care-i este cel mai mare sprijin. Pentru că nu a fost nevoie, medicii au decis că fostul președinte al României poate pleca acasă. Pe 3 martie 2024, Ion Iliescu va împlini vârsta de 94 de ani.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre