Simona Ionescu / Redactor Șef

S-a ales praful și pulberea de 100 de milioane de dolari. Tatăl modelelor Gigi și Bella Hadid și-a luat o lecție istorică

S-a ales praful și pulberea de 100 de milioane de dolari. Tatăl modelelor Gigi și Bella Hadid și-a luat o lecție istorică
Un morman de moloz foarte scump, care valorează 100 de milioane de dolari, asta s-a ales de una din cele mai mari investiții din Bel Air. Superconacul lui Mohamed Hadid este demolat chiar în aceste zile, după ce un judecător a ordonat ca palatul construit ilegal să fie distrus. Instanța a pus astfel capăt unui război de ani de zile, dintre milionar și vecini.

Tatăl supermodelelor Gigi și Bella Hadid, Mohamed Anwar Hadid, este un dezvoltator imobiliar cunoscut pentru construirea de hoteluri și conace de lux, în principal în cartierul Bel Air din Los Angeles și în orașul Beverly Hills, California. Superconacul construit în Bel Air trebuia să îi aducă dezvoltatorului 100 de milioane de dolari, la vânzare. Afacerea nu i-a ieșit, din cauza ilegalităților și a vecinilor.

Tatăl supermodelelor Gigi și Bella Hadid a construit dublu față de autorizația primită

Hadid a cumpărat terenul în 2011 și a început rapid construcția, înghesuind o casă de 30.000 de metri pătrați pe terenul de 1,22 acri. Imobilul era situat în vârful unui deal, în apropiere de exclusivistul Bel Air Country Club, precum și lângă restaurantele și buticurile de renume mondial din centrul orașului Beverly Hills.

Dar dimensiunile casei erau mult mai mari și mai înalte decât permit normele orașului – și duble față de cei 15.000 de metri pătrați pentru care a primit avizul Departamentului de Construcții. Vecinii l-au dat pe Hadid în judecată, temându-se că imobilul ar putea aluneca de pe versantul abrupt al dealului și ar putea strivi casele de dedesubt, scrie Daily Mail.

Hadid s-a împăcat cu pierderea de 100 de milioane: „Totul a rămas în urmă”

În final, Sahara Construction a cumpărat proprietatea în decembrie pentru doar 8,5 milioane de dolari, o fracțiune din ceea ce spera să câștige Mohamed Hadid, și a fost de acord să plătească costurile de 5 milioane de dolari pentru dărâmarea ei, în speranța de a recupera banii printr-o revânzare viitoare și o scutire specială de taxe.

Hadid, în vârstă de 73 de ani, a decis să vândă superconacul după ce i s-a ordonat prin instanță să demoleze proprietatea, și nu mai avea chef să cheltuie alți bani.

Într-o intervenție pentru Daily Mail, luna trecută, Hadid a declarat că nu e trist să vadă casa pe care a imaginat-o ca pe un monument al luxului și eleganței redusă la un morman de moloz. „Am mers mai departe cu viața mea – totul a rămas în urmă. Le doresc succes celor care au cumpărat-o și le doresc succes cu orice vor construi acolo în locul ei. Am alte proiecte în care sunt implicat acum”, a declarat tatăl celebrelor surori modele.

Procesul care a dus la demolare durează de șapte ani

Procesul lui Hadid a început în 2015, după ce acesta a refuzat să se conformeze ordinelor de oprire a lucrărilor la conac. El a declarat de atunci că se confruntă cu pierderi de 60 de milioane de dolari din cauza proprietății. 30 de milioane de dolari, a susținut el, erau banii lui, iar cealaltă jumătate era compusă din împrumuturi.

În final, Curtea Supremă din California a respins apelul magnatului imobiliar de a revizui cazul său pentru a anula decizia de a dărâma casa vara trecută – considerând că proprietatea reprezintă un „pericol clar și prezent” pentru vecinii săi.

În prezent, inginerii de demolare folosesc planurile originale aprobate pentru a demonta clădirea, secțiune cu secțiune. Cu această ocazie a ieșit la iveală și faptul că Hadid nu a construit conform planurilor, astfel că o mare parte din lucrările de demolare sunt exploratorii. De exemplu, ruperea pereților de stuc de la ultimul etaj a scos la iveală un interior care ar fi trebuit să fie culmea opulenței și extravaganței.

Ce extravaganțe au descoperit demolatorii superconacului de 100 de milioane de dolari

Piesa centrală în spectaculoasa casă urma să fie o imensă zonă de divertisment – cu tavane de 3,5 metri și un șemineu din marmură sculptată de 3 metri. Aici  ar fi trebuit să locul multor petreceri strălucitoare pentru cei bogați și faimoși. Cu podeaua și pereții căptușite cu marmură albă, spațiul vast se mândrea, de asemenea, cu ferestre din podea până în tavan, care ofereau vedere asupra cochetului Bel Air și chiar asupra Oceanului Pacific, în zilele senine.

Pe o parte a încăperii masive se afla un bar lung de 3,5 metri, realizat dintr-o singură bucată de marmură, care se rotea pentru a le permite petrecăreților să intre într-un cinematograf Imax. Acesta ar fi trebuit să așeze cinefilii în 70 de fotolii de catifea roșie. Crama din apropiere ar fi trebuit să adăpostească mii de sticle de vin de colecție.

Făcând un salt către trecutul său din Orientul Mijlociu, Hadid a inclus în superconacul de 100 de milioane de dolari și o baie turcească elaborată, completată cu sculpturi în lemn, plăci ceramice colorate și pereți acoperiți cu marmură și oglinzi.

Sursa foto: Instagram, Daily Mail

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre