Aceasta a fost eliberată marți, 22 decembrie 2020, în vederea distribuției medicamentelor cu autorizație de punere pe piață, în statele membre ale Spațiului Economic European.
În consecință, autorizația din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se aplică criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din legea 95/2006 republicată: medicamente imunologice și produse cu distribuție în “lanțul rece” (care necesită manipulare la temperaturi scăzute), conform comunicatului transmis de Guvernul României, Comitetului Național de Coordonare a Activităților Privind Vaccinarea Împotriva COVID-19.
În cadrul Institutului „Cantacuzino” se află centrul național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19, care, mulțumită autorizației, este din acest moment complet autorizat și avizat de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) – autoritatea națională cu competență în domeniul medicamentului de uz uman.
Prima tranșă de doze ale vaccinului anti COVID-19 conține 10.000 de bucăți
Institutul „Cantacuzino” va recepționa pe data de 26 decembrie 2020 prima tranșă de doze ale vaccinului dezvoltat de BioNTech și Pfizer, primul vaccin împotriva COVID-19 căruia i s-a acordat de către Comisia Europeană autorizația condiționată de punere pe piață. Prima parte de doze cu vaccin anti COVID-19 va conține 10.000 de bucăți.
Dozele vor fi distribuite către spitalele de boli infecțioase din prima linie în lupta împotriva coronavirus. Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.
Cum scăpăm de stres? Descărcarea emoțiilor în scrisori
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook