Simona Ionescu / Redactor Șef

S-au semnalat primele fraude dovedite despre care vorbea Trump

S-au semnalat primele fraude dovedite despre care vorbea Trump
În Georgia au fost găsite peste 3000 de voturi pierdute de către candidatul Donald Trump, scrie presa americană.

Voturile respective erau pe un card de memorie care nu a fost încărcat în sistem. Ele au fost descoperite la renumărarea din Georgia, o regiune tradițional republicană care, de data aceasta ar fi susținut candidatul democrat, scrie presa americană citată de alephnews.ro.

Cele peste 3000 de voturi au fost găsite doar în două comitate din Georgia, Floyd și Fayette.

Greșeala a fost identică în ambele comitate – cardurile de memorie pe care erau voturile scanate nu au fost băgate în mașinile de numărat. Așa că nu s-au regăsit în bilanțul oficial, până acum. Oficialii din Georgia au dat vina pe o eroare umană.

Astfel, Donald Trump a redus diferența față de Joe Biden la mai puțin de 13 mii de voturi. Iar renumărarea nu a ajuns încă la final, susține sursa citată.

Echipa de campanie a președintelui a spus deja că aceste descoperiri confirmă ce a spus Trump de la început – că votul a fost viciat.

Pe de altă parte, Joe Biden se pregătește să se instaleze la Casa Albă, atât el cât și simpatizanții săi considerând că alegerile au fost tranșate și fără numărarea și renumărarea voturilor.

Tabloidele britanice nu contestă victoria lui Biden, dar cred că „declinul mental” al lui Biden va face ca vicepreședinta Kamala Harris să devină „foarte probabil” adevăratul șef al statului.

Analistul politic Iain Dale a declarat pentru  cotidianul britanic Express, citat de evz.ro, că Joe Biden are pe cine se baza ca să pună Administrația sa pe picioare. „Joe Biden are un avantaj în faptul că va avea o mulțime de oameni care au mai fost acolo și au slujit sub președintele Obama”.

Dale spune însă că Biden  dă semne cât se poate de clare că nu este nici pe departe liderul de care are nevoie America. „Joe Biden dă semne materiale de declin mental. Nu cred că el este liderul potrivit pentru America în acest moment”.

O femeie a fost închisă abuziv într-un spital de demență. Cum a scăpat și ce s-a descoperit

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre