Simona Ionescu / Redactor Șef

Sărbătoare cu fast în familia regală a României. Ce surpriză a avut cea mai mică fiică a Regelui Mihai

Sărbătoare cu fast în familia regală a României. Ce surpriză a avut cea mai mică fiică a Regelui Mihai
Sărbătoare la Casa Regală a României. Principesa Maria a schimbat prefixul. Mezina Familiei Regale a României a petrecut alături de cele mai dragi persoane ale sufletului său.

Principesa Maria a României, fostă Principesă de Hohenzollern-Sigmaringen, a fost aniversată de Familia Regală a României. Impresionant a fost faptul că pe masa de sărbătoare s-a aflat o statuie cu Mihai I, regele României.

„Majestatea Sa și Principele Radu, împreună cu Principesa Sofia și cu prietenii Principesei Maria, i-au pregătit sărbătoritei o surpriză”

Principesa Maria, cea mai mică fiică și al cincilea copil al Regelui Mihai și regina Ana a văzut lumina zilei pe 13 iulie 1964 la Copenhaga, în Danemarca. Principesa a împlinit sâmbătă 60 de ani și a fost sărbătorită cu fast de Familia Regală a României. De asemenea, Casa Regală a postat și un mesaj pe contul de socializare.

„Principesa Maria a României și-a sărbătorit ziua de naștere alături de familie și de prieteni. Majestatea Sa și Principele Radu, împreună cu Principesa Sofia și cu prietenii Principesei Maria, i-au pregătit sărbătoritei o surpriză, oferind un dineu de aniversare la Palatul Elisabeta. A fost o seară de neuitat, plină de emoție și de afecțiune. La mulți ani Alteței Sale Regale!”, se arată în comunicatul oficial.

Ce ținute au purtat principesa Maria și Majestatea Sa, Margareta

Dineu în cinstea principesei Maria a României

Principesa Maria s-a făcut remarcată prin ținuta specială pe care a purtat-o la aniversare, iar Majestatea Sa, Margareta, a optat pentru o salopetă roșie ca focul și un sacou alb pe deasupra, care i-a scos în evidență frumusețea regală. Regele Mihai a fost „alături” de familia sa, pe masa superb decorată pentru dineu fiind pusă, la loc de cinste, o statuie cu Majestatea Sa în uniformă militară. A fost cea mai plăcută surpriză a sărbătoritei.

Regele Mihai a fost informat prin telefon că Maria s-a născut

Când principesa Maria s-a născut, regele Mihai era plecat la New York Stockk Exchange, iar vestea că va fi tată pentru a cincea oară a fost primită la telefon. Botezată în ortodoxism, nașa principesei Maria este chiar sora ei mai mare, Majestatea sa Margareta.

A studiat și locuit în Elveția, iar în SUA a făcut studii de puericultură și a lucrat, pentru o vreme, în domeniul îngrijirii copiilor. Tot la New York, principesa Maria a lucrat în domeniul relațiilor publice, la o companie privată. Ulterior, a avut domiciliul în Statul New Mexico și a activat în domeniul consultanței private.

Principesa Maria a primit Ordinul Corona României în grad de Mare Cruce

Petrecere la Palatul Elisabeta în cinstea principesei Maria

Chiar dacă a locuit departe de țară, principesa Maria se întorcea des acasă. Un moment care va rămâne în istorie a fost Crăciunul din 1997, când toată Familia Regală s-a reunit la București. Pentru prima dată, pe pământ românesc.

La împlinirea vârstei de 50 de ani, regele Mihai a decis ca principesa Maria să fie sărbătorită în avans, pe 10 mai, Ziua regalității. Tot atunci, principesa a primit Ordinul Coroana României în grad de Mare Cruce. La rugămintea surorii sale Margareta, în 2015 principesa Maria s-a mutat la București.

Implicată în diverse proiecte

Cea mai mică fiică a regelui Mihai este implicată în diverse proiecte cu caracter social, medical, educațional și civic. Din 2015 și până în prezent, principesa Maria a acordat Înaltul Patronaj Congresului Societății Române de Rinologie, Organizației Umanitare Concordia, Programului Național Patrula de Reciclare. 

Precum și Expoziției Chinologice internaționale de la Alba Iulia, Salonului Calului (Clubul Equestria), Festivalulului Internațional de Ceramică de la Cluj (Caolin), Fundației Copii în dificultate (Children in Distress) și Federației Române de Badminton.

Foto: Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre