De la adăugarea unui plus de gust și nutriție în deserturi, condimente și curry, semințele de susan au fost folosite în multe medicamente ayurvedice. Iată șase motive pentru care susanul este perfect pentru anotimpul rece.
Întăresc imunitatea
Semințele de susan sunt pline de nutrienți esențiali, inclusiv proteine, grăsimi sănătoase, fibre, vitamine (cum ar fi vitaminele B) și minerale (cum ar fi calciu, fier, magneziu și zinc). Aceste substanțe nutritive sunt vitale pentru sănătatea generală și pot ajuta la susținerea sistemului imunitar în timpul lunilor de iarnă.
Îmbunătățesc circulația
Conform medicinei tradiționale chineze și Ayurveda, semințele de susan ajută la îmbunătățirea circulației și oferă o senzație de căldură. Semințele de susan sunt bogate în calorii și pot contribui la susținerea nivelului de energie.
Sursă bună de grăsimi sănătoase
Semințele de susan sunt o sursă bună de grăsimi sănătoase, inclusiv grăsimi mononesaturate și polinesaturate. Aceste grăsimi sunt importante pentru menținerea sănătății pielii, ceea ce poate fi deosebit de benefic în timpul iernii, când aerul rece și uscat poate duce la probleme ale pielii. În plus, grăsimile sănătoase oferă o sursă concentrată de energie.
Menține oasele puternice și sănătoase
Semințele de susan sunt bogate în calciu, care este esențial pentru menținerea unor oase puternice și sănătoase. Includerea semințelor de susan în dieta dumneavoastră poate contribui la aportul general de calciu, ceea ce este crucial pentru a preveni problemele legate de oase, în special în timpul iernii, când activitățile în aer liber pot fi limitate.
Ajută la scăderea colesterolului
În plus, concentrația ridicată de acizi grași nesaturați din semințele de susan ajută la scăderea colesterolului lipoproteinelor cu densitate mică (LDL). Acest lucru poate preveni bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale.
Previne apariția semnelor de îmbătrânire prematură
O bogăție de vitamina E și antioxidanți, semințele de susan ajută la prevenirea apariției semnelor de îmbătrânire prematură și protejează pielea și părul împotriva radicalilor liberi.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook