Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea cornuțelelor „divine” cu caș și susan. Rețetă din caietul unei mame care pregătea saleurile de Paște

Povestea cornuțelelor „divine” cu caș și susan. Rețetă din caietul unei mame care pregătea saleurile de Paște
Cornulețele sărate pot fi un aperitiv grozav, o gustare perfectă, un deliciu atunci când vreți să vă puneți măiestria la încercare. Azi descoperim o rețetă destul de veche, din caietul de rețete al unei mame.

Teodora Istrati, bine cunoscut creator digital (Teoskitchen) împărtășește cu urmăritorii ei o rețetă culeasă din rețetarul mamei sale.

„În caietul mamei este pe o foaie specială, lipită de caiet cu numele „Saleuri Zsolt ’93” pentru că le adusese colegu’ Zsolt la birou de un Paște și toate doamnele din birou s-au îndrăgostit de saleurile lui. Mulțumim, Zsolt, sunt la mare căutare și în 2023!”, a scris aceasta. Iată rețeta fabuloasă.

Ingrediente pentru 64 de cornulețe

650g făină⠀

25g drojdie⠀

150ml lapte călduț⠀

300g unt⠀

o linguriță sare (pentru aluat)⠀

o lingură zahăr⠀

3 linguri smântână⠀

300g cășcaval afumat răzuit⠀

1 ou⠀

sare, susan (pentru garnisit)⠀ ⠀

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Teodora Istrati (@teoskitchen)

Mod de preparare

„Amestecăm drojdia cu zahărul până devine lichidă. Adăugăm o lingură de făină și laptele călduț, amestecăm și le lăsăm 10 minute deoparte. Între timp, într-un bol, cernem făina. În mijloc facem o gropița, în care turnăm apoi maiaua de lapte și drojdie. Amestecăm bine, apoi punem untul, smântâna, sarea și frământăm până avem un aluat care nu se lipește de degete. Îl mutăm într-un bol curat, uns cu puțin ulei și îl lăsăm 30 de minute la dospit.

Împărțim aluatul în 8 grămăjoare egale, eu le-am cântărit. Modelăm din fiecare o bilă, pe care o întindem rotund, într-o foaie de 3 – 4 mm grosime, 20 cm diametru. Presăram foaia cu cașcaval ras, pe care îl apăsăm cu degetele bine, bine, apoi tăiem 8 triunghiuri, pe care le rulăm, de la mare la mic. Așezăm cornulețele în tava de la cuptor, pe hârtie de copt și îl ungem pe fiecare cu ou bătut și îl presăram cu sare mare și susan.

Cornulețele se coc 15 minute sau până sunt frumos rumenite, în cuptorul încins la 160°C. Din cantitățile date iese un „vailing” de cornulețe, care stau foarte bine până la o săptămâna dacă le acoperiți cu o pungă (dar asta numai după ce se răcesc bine)”, dezvăluie Teodora Istrati.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre